Yumurtasız mozaik pasta nasıl yapılır? İşte az malzemeli kolay mozaik pasta tarifi

Sizin için öyle bir tarif hazırladık ki hem çok kısa sürede yapılıyor hem de sadece 5 malzeme kullanılıyor. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle size mest ediyor. İşte size 5 dakikada hazırlayabileceğiniz mozaik pasta tarifi.

Mozaik pasta her evin olmazsa olmaz tatlısıdır. Buzlukta her zaman dilimlenmeye hazır tatlınız olsun istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Sadece 5 malzeme ile hazırlanıyor ve lezzeti de sanki pastaneden hazır alınmış gibi. Hadi tarifimize geçelim.

YUMURTASIZ KOLAY MOZAİK PASTA TARİFİ

MALZEMELER

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram tereyağ
  • İsteğe bağlı fındık, ceviz veya fıstık

YAPILIŞI

  1. Tereyağını uygun bir tavaya alarak eritin. Ilıması için kenara alın.
  2. Süt ve şekeri derin bir kapta güzelce karıştırın.
  3. Üzerine kakaoyu ekleyin
  4. Ilıyan tereyeğını da bu sıvı karışıma ekleyip petibör bisküvileri elinizle parçalayarak ekleyin. Bu aşamada petibörleri 4-5 parçaya bölmeniz yeterlidir.
  5. Isterseniz içerisine fındık, fıstık ya da cevizi de ekleyin.
  6. Varsa baton bir kalıbın içerisine buzdolabı poşetini tek kat olacak şekilde keserek kalıbın içerisine yerleştirin.
  7. Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin ve bir köşede toparlayıp düzeltin. Poşeti yanlardan kapatın.
  8. Baton kalıbınız yoksa buzdolabı poşetini düz bir zemine sererek karışımı ekledikten sonar rulo şekil de verebilirsiniz.
  9. Bu şekilde derin dondurucuya koyun ve en az 2 saat dinlendirin.
  10. Buzlukta dinlenen tatlınız servise hazır. Dilimleyerek servis edin.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET