Mozaik pasta her evin olmazsa olmaz tatlısıdır. Buzlukta her zaman dilimlenmeye hazır tatlınız olsun istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Sadece 5 malzeme ile hazırlanıyor ve lezzeti de sanki pastaneden hazır alınmış gibi. Hadi tarifimize geçelim.
YUMURTASIZ KOLAY MOZAİK PASTA TARİFİ
MALZEMELER
- 300 gram petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram tereyağ
- İsteğe bağlı fındık, ceviz veya fıstık
YAPILIŞI
- Tereyağını uygun bir tavaya alarak eritin. Ilıması için kenara alın.
- Süt ve şekeri derin bir kapta güzelce karıştırın.
- Üzerine kakaoyu ekleyin
- Ilıyan tereyeğını da bu sıvı karışıma ekleyip petibör bisküvileri elinizle parçalayarak ekleyin. Bu aşamada petibörleri 4-5 parçaya bölmeniz yeterlidir.
- Isterseniz içerisine fındık, fıstık ya da cevizi de ekleyin.
- Varsa baton bir kalıbın içerisine buzdolabı poşetini tek kat olacak şekilde keserek kalıbın içerisine yerleştirin.
- Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin ve bir köşede toparlayıp düzeltin. Poşeti yanlardan kapatın.
- Baton kalıbınız yoksa buzdolabı poşetini düz bir zemine sererek karışımı ekledikten sonar rulo şekil de verebilirsiniz.
- Bu şekilde derin dondurucuya koyun ve en az 2 saat dinlendirin.
- Buzlukta dinlenen tatlınız servise hazır. Dilimleyerek servis edin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!