Ciltteki saç boyaları nasıl çıkar?

Ciltteki saç boyaları nasıl çıkar?
Saçlarımızı boyamak için kuaföre gitmek yerine evde boyamak daha az maliyetli olduğu için cazip gelebilir. Ama evde saç boyarken de küçük çapta aksilikler peşimizi bırakmaz. Saç boyaları alnımıza ya da kulaklarımıza bulaşır ve çıkmaz. Peki cilde bulaşan saç boyası nasıl çıkarılır? İşte merak edilen soruların cevapları…

Evde saçlarımızı boyarken öncesinde gerekli önlemleri almamışsak alnımıza, kulaklarımıza, ellerimize ya da ensemize saç boyası bulaşması muhtemeldir. Saç boyaları içerisinde katkı maddeleri olduğu için de bu lekelerin çıkarılması oldukça zor olabiliyor. Bu zorluğun üstesinden gelebilmek için pratik yöntemleri sizler için araştırdık. Hadi bu çözüm önerilerine birlikte göz atalım. Unutmayın ki tüm bu dertlerle uğraşmaktansa öncesinde önlem almak en akıllıcası. Saç boyama işlemi öncesinde mutlaka eldiven giyin ve vazelinle boyanın bulaşması muhtemel alanları koruyun.

  • Vazelin

Vazelini cilde bulaşan saç boyasını çıkarmada kullanabileceğiniz gibi, saç boyama işlemine başlamadan önce önlem amaçlı da kullanabilirsiniz. Saçlarınızı boyamaya başlamadan önce boyanın bulaşması muhtemel yerlere vazelini parmak ucuyla sürün. Alacağınız bu önlem sayesinde işiniz çok kolaylaşacak.

  • Diş macunu

Evet yanlış duymadınız. Diş macunu sadece dişlerinizin sağlığını korumakla kalmıyor cildinize bulaşan saç boyalarını çıkarmanıza da yardımcı oluyor. Cildinizdeki boyalı bölgeye diş macunu sürün ve nazikçe, dairesel hareketlerle ovun. 5-10 dakika bu işlemi uygulayın ve sonrasında yüzünüzü yıkayın.

  • Zeytinyağı

Saç boyasını çıkarmadan belki de en güvenli yöntem bu olabilir. Küçük bir pamuğa zeytinyağını dökün ve boyalı cildinizi ovalayın. Bu şekilde 8 saat zeytinyağının cildinizde kalmasını sağlayın.

  • Aseton

Tırnaktaki ojeyi çıkarmada kullanılan aseton, ciltteki saç boyalı lekelerini çıkarmada da kullanılıyor. İçerdiği kimyasallar nedeniyle ciltte tahrişe neden olabileceği için dikkatli ve kontrollü kullanmanızda fayda var. Küçük bir pamuğa bir miktar aseton döküp dairesel hareketlerle saç boyası bulaşan cildinizi ovalayın. Kısa bir sürede cildinizdeki boyanın çıktığını göreceksiniz. SOnrasında bol su ile durulayın ve asetonu iyice yıkayın. Uygulama esnasinda cildinizde beklenmedik reaksiyonlar geliştiğini görürseniz işlemi sonlandırıp bol su ile yıkamalısınız.

  • Bulaşık deterjanı ve Karbonat ikilisi

Saç boyasını cildinizden çıkarmak için bir miktar sıvı bulaşık deterjanını karbonatla karıştırın ve macun kıvamına gelmesini sağlayın. Küçük bir pamukla bu karışımı boyalı cildinize uygulayın ve sonrasında bol su ile yıkayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet