Maya ve kabartma tozu yok❗️2 malzemeli kabardıkça kabaran pişi tarifi

Tam aradığım tarif çok teşekkür ederim çok güzel olmuş dediğinizi şimdiden duyuyorum. Buyurun kendini kabarmaya adayan mayasız pişi tarifine

Malzemeler :

  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un

Kızarmak için :

  • 2,5 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı : Öncelikle pişi için, bir tencere içerisinde yeterli miktardaki suyu kaynatın. Kaynamış olan sudan 1 su bardağı kadarını bir kase içerisine alın. Kaynar suyun üzerine 1 çay bardağı tuz ekleyip karıştırarak tuzu eritin. Tuz eridiğinde 2,5 su bardağı unun büyük kısmını ekleyin sonrasında kalan unu azar azar ekleyip spatula ile karıştırın. ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar kontrollü bir şekilde ekleyin. Hamur pürüzsüz kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.

Hamuru bekletmeden ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Parçaları elinizle yuvarlayın. Merdane yada oklava yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Bir tava içerisine bol sıvıyağ ekleyin ve ısıtın. Isınıp iyice kızan sıvı yağ içerisinde ilk pişi hamurunu alın. Bir yüzü kısa sürede kızaracaktır kızardığında diğer yüzünü çevirip kızartın. Tüm bezeleri aynı şekilde arkalı önlü kızartın. Ardından servis edin. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Keşfet