Tüm kadınların bilmesi gereken hayat kolaylaştıran 6 pratik bilgi

Tüm kadınların bilmesi gereken hayat kolaylaştıran 6 pratik bilgi
Her kadının hayatını kolaylaştıran ve iyiki öğrendim diyeceği yaşam tüyolarını sizler için biraraya getirdik.

Hayatımızı kolaylaştıracak pratik fikirlere her zaman ihtiyacımız var. Bazı tüyoları ilk duyduğumuzda saçma gelebilir ama işe yaradığını gördüğünüzde siz de çok şaşıracaksınız.

Tüylenen kıyafetlerden kurtulmak için tıraş bıçağı

Eski süveter ya da kazaklarınızın ilk günkü gibi yeni görünmesini sağlamak istiyorsanız tıraş bıçağını mutlaka denemelisiniz. Kıyafetinizin üzerindeki tüm tüyleri alacak şekilde nazikçe tıraş edin. Düz bir zeminde yapmaya dikkat edin ki kıyafetiniz yırtılmasın. Bu sayede kazak ve süveterlerinizin kullanım ömrünü uzatın.

Ayakkabıdaki ayak kokusunu önlemek için karbonat yeter

Gün içinde sürekli giydiğiniz ayakkabınızda ayak kokusu oluşuyorsa çözümü kolay. Karbonatı bir beze dökün ve bezi sarıp ayakkabınızın içinde 1 gece bekletin. Diğer bir yöntemde ayakkabının direk içine çok az bir miktar karbonat serpin. Hem ucuz hem de pratik bir yöntem.

Kıyafetlere yapışan sakız için

En sevdiğiniz kıyafetinizi bir sakızın mahvetmesini istemezsiniz değil mi? Bir parça buz ile yapışan sakızı yerinden çıkarmanız mümkün. Bir parça buz küpünü sakızın yapıştığı yerde bekletip tereyağ bıçağıyla sakızı almaya çalışın. Dikkat edin çok fazla kazıma yaparsanız kıyafetiniz tahriş olabilir.

Gümüşleri parlatmak için bir de ketçap deneyin

Normalde gümüş takıların tuzla parlatılıp temizlendiğini duymuş olabilirsiniz. Yeni bir fikir olarak da ketçap denemeye ne dersiniz. Yumuşak bir beze bir miktar ketçap sıkıp gümüş takılarınızı ovalayın. Sonrasında yıkayınca ilk günkü gibi parladığını göreceksiniz.

Alnınızdaki makyajın şapkanıza bulaşmasını böyle engelleyin

Kışın ya da sonbaharda şapka kullanmayı seviyorsanız bu tüyo tam da size göre. Şapka taktığınızda alnınızdaki makyajın şapkanıza bulaşmasını önlemek istiyorsanız bu yöntemi mutlaka deneyin. Bir yara bandını şapkanın alnınıza denk gelen kısmına yapıştırın. Bu sayede şapkanın kumaşının lekelenmesini önleyebilirsiniz.

Ayağınıza küçük gelen ayakkabınızı dondurun

En sevdiğiniz ayakkabınız artık ayağınıza dar mı geliyor. Ayakkabınızı esnetmek için tek ihtiyacınız olan kilitli poşetler. Kilitli poşetleri suyla doldurup içindeki hayatı sıkıp sıkıca bağlayın. Bu su dolu poşetleri ayakkabının içine koyup dondurucuya koyun. Poşet içindeki su donana kadar bekleyin. Bu sayede ayakkabınız genişleyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet