Makyaj fırçası nasıl temizlenmeli?

Her kadının vazgeçilmez süsüdür makyaj. Makyajı daha profesyonel yapabilmek için de fırçalar imdadımıza yetişiyor. Doğru fırçayla farınız daha güzel karışacak, fondoteniniz homojen dağılacak, aydınlatıcınız daha doğal duracak. Makyaj fırçanızın kalitesi ve temiz olması da en az kullanılan makyaj ürünleri kadar önemli oluyor. Peki makyaj fırçalarınızı nasıl temizlemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Makyaj fırçası nasıl temizlenir? Makyaj fırçası formu bozulmadan nasıl kurutulur? Yazımızda öğrenm

Her sabah yaptığınız makyajı nasıl ki akşam yatmadan yüzümüzden siliyor ve cildimizi arındırıyorsak bu özeni makyaj fırçalarına da göstememiz gerekiyor. Temizlenmeyen fırçalar bakteri yuvasına dönüşebiliyor ve cildimizin baş düşmanı haline gelebiliyor. Fırçada biriken kir ve bakteriler cilde temas ettikçe tüm cilde yayılıyor ve siyah nokta, akne gibi cilt sorunlarına sebep olabiliyor.

Makyaj fırçanızın temiz olması hem daha uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor hem de daha güzel makyajlar yapmanıza katkıda bulunuyor. Gelelim fırçaları nasıl temizleyeceğimize.

Fırçalarınızı temizlemek için bir kap içine bir miktar bebek şampuanı koyuyoruz. Ardından ılık su ilave ederek fırçanın sadece uç kısımları temas edecek şekilde karıştırrıyoruz. Burda dikkat etmeniz gereken önemli nokta fırçanın sap kısmıyla birleşim noktası olan metal kısma su değmemesi.

Fırçanın uç kısmı sabunla karıştıktan sonra şimdi yıkama aşamasında sıra. Akan suyun altında aşağı yönde bakan fırçamızı yıkıyoruz. Yine metal kısma ve sap kısmına su değmemesine dikkat ederek. Sonra elimizle fırçanın formunu bozmadan fazla suyunu akıtacak şekilde sıyırıyoruz ve sıra kurutma işleminde.

Kağıt havlu ya da sadece fırça temizliğine ayırdığımız bir havlu üzerine düz bir zemine uç kısımları boşluğa gelecek şekilde fırçalarımızı diziyoruz. Her tarafından hava alıp formununu bazulmadan kuruması için uç kısımları boşlukta kalmalı. Saç kurutma makinesi ile kurutulmamalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet