Aidin Salih kimdir? Aslen nerelidir? Mesleği nedir? Kaç yaşında öldü?

Aidin Salih kimdir? Aslen nerelidir? Mesleği nedir? Kaç yaşında öldü?
Geleneksel tıbbın son dönemlerde daha popüler hale gelmesinin ardından “Geleneksel tıbbın üstadı” olarak anılan Aidin Salih de çok araştırılmaya başlandı. Peki Aidin Salih kimdir? Nerelidir? Aidin Salih kaç yaşında? İşte detaylar…

Aidin Salih, 1943 yılında Ukrayna’da doğdu. Çocukluk yıllarında II. Dünya savaşına şahitlik etti. Bu süreçte ailesiyle beraber açlıki yoksulluk gibi sıkıntılar içinde çok zor zamanlar geçirdi.

İlk ve orta okul eğitimlerinin ardından Lugansk’ta Tıp Koleji’nden mezun oldu. Bu sayede modern tıpla tanıştı. Mezuniyeti ardından pek çok hastaneden çalıştı. Bu çalışma sürecinde aklında oluşan sorular ve kuşkuları ortadan kaldırmak için Biyoloji bölümünde okumaya karar verdi. Biyoloji bölümü okurken farketmiştir ki canlılar ve doğa içiçe mükemmel bir uyum içerisinde ve mükemmel bir sistemde çalışmaktadır.

1970’li yıllarında Sovyetlerde hastalıkları ve tedavileri anlatan bir edebi akım başlamıştı. Ortaya çıkan yöntemlerin hiçbirisi onu tatmin etmedi. Sonrasında İbn-i Sina’yı incelemeye başladı. Aradığı soruların cevaplarını orda buldu.

Ortodoks bir ailede büyüyen Aidin Salih, Müslüman olmaya karar vermiştir. Müslüman olduktan sonra Kuran ve hadislerle tanıştıktan sonra aklındaki soruların tam olarak cevabına o zaman ulaşmıştır.

Doktor olarak çalıştığı dönemlerde modern tıbbın hastalıklara tam olarak çare bulamadığı kanaatine varmış olacak ki doktorluğu bırakmıştır.

1993 yılında eşi siyasi baskılar nedeniyle Türkiye’ye İstanbul’a sürgün gönderilmiştir. Kısa bir süre sonra da buradan da Avrupa’ya sürgün edilmişlerdir. 10 yıl boyunca Almanya, Norveç gibi çeşitli ülkelere sürgün hayatı yaşamak zorunda kalmışlardır.

Sürgün dönemlerinin ardından Türkiye’ye giriş yasakları kalkınca Türkiye’ye gelip yerleşmişler ve hayatının son on yılını burada geçirmiştir.

Geleneksel tıp üzerinde çalışmalar yapmış olan Aidin Salih, hacemat konusunda eğitimler vermiştir. Eğitim verdiği öğrencileri ile beraber “Sade Hayat” isminde bir dernek kurmuş ve gönüllü olarak çalışmalar yürütmüştür.

Aidin Salih, 2014 yılında 71 yaşında vefat etmiştir.

Kitapları

  1. Gerçek Tıp Yitik Şidanın İzinde
  2. Son Söz: Gerçek Tıp Dersleri 1
  3. Son Söz: Gerçek Tıp Dersleri 2
  4. Sahih Nebevi Tıp
  5. Doğu Tıbbı
  6. Gerçek Şifa
  7. Geleneksel Şifa Hazinesi
  8. Sülük Tedavisi
  9. Hacamat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Keşfet