Ocak ayında komşularınızı kıskandıracak rengarenk balkonlar ister misiniz?

Ocak ayında komşularınızı kıskandıracak rengarenk balkonlar ister misiniz?
Kışın doğa renk değiştiriyor. Sanki şehir griye bürünüyor. Çevrede çok daha az renk görüyoruz. Ama bu görüntüyü değiştirmek en azından evimizde, balkonumuzda mümkün. Çiçeklerin o rengarenk güzelliği sayesinde, balkonunuzda yapacağınız küçük düzenlemelerle komşularınızın imrenerek bakacağından eminiz.

Çiçek seçimi gerçek bir bilen işidir. Çiçeklerin nasıl ortamı sevdiği ya da hangi mevsimde çiçek açtığını bilmek doğru seçimler yapmayı sağlar. Özellikle kış aylarında soğuğa dayanıklı çiçekleri tercih etmek hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü zamanlarda bile dayanıklı olmaları için önemlidir. Yine de çok soğuk günlerde havanın durumuna göre onları iç mekanlara alarak daha iyi korunmalarını sağlamak ve donmalarını önlemek gerekir.

Kasımpatı

Ocak ayı zamanında çuha çiçeği, kasımpatı, hercai menekşe, sıklamen doğru tercihler olacaktır. Bu çiçekler arasında kasımpatı eksi 30 dereceye kadar bile dayanabiliyor. Aynı zamanda bakımının da çok kolay olması kasımpatı tercih etmeniz için iyi bir neden olacak.

Çuha Çiçeği

Çuha çiçeği renkli çiçek sevenlerin tercihi olabilir. Çuha çiçeğinin seveceği ortamın sıcaklığı 14-15 derece civarıdır. Sıklamen ise ev ortamı için çok uygun bir çiçek değildir. Soğuğu direk hissetmek ister. Bu yönüyle tam kış çiçeği diyebiliriz. Hercai menekşenin hayranları apayrıdır. Balkonlarda, kış bahçelerinde ya da pencere önlerinde kendine her zaman yer bulur. Menekşenin narin görüntüsüne ragmen eksi 20 dereceye kadar dayandığını biliyor muydunuz?

Siklamen

Son olarak funda ya da Atatürk çiçeğini de seçebilirsiniz. Hem kış güneşini hem de soğuğu tolere eder ve çabuk gelişerek renkli çiçekler verir.

Funda Çiçeği

Çiçek bakmak öyle güzel ve rahatlatıcı bir iştir ki resmen bağımlılık yaratır. Hem emek hem bakım hem de çokça sevgi ister. Görünüşleri ile de hem size her daim baharı hatırlatır hem de komşularınızı kıskandırır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet