Sarı dişlere elveda! Bembeyaz dişler için 7 etkili yöntem

Sarı dişlere elveda! Bembeyaz dişler için 7 etkili yöntem
Güzel ve bakımlı bir gülüşün temeli temiz ve bembeyaz dişlerden geçiyor. Dişlerinizin inci gibi beyaz olmasını istiyorsanız evde neler yapabilirsiniz gelin birlikte bakalım.

Dişin en dış kısmında bulunan mine tabakası, yenilen yemeklerle ve içilen içeceklerle lekelenmeye başlar. Gerekli diş bakımları yapılmazsa bu lekeler kalıcı olur ve dişin sararmasına neden olur. Çay, kahve, soda, asitli içecekler ve meyveler dişte renklenmeye sebep olur. Sigara gibi tütün ürünleri de diş minesine zarar verir ve dişte sararmanın en sık görülen nedenleri arasındadır.

Güzel bir gülüş için de tertemiz ve bakımlı dişler çok önemli. Hem sağlıklı dişler hem de güzel bir gülüş için diş bakımları ihmal edilmemeli ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Peki beyaz dişler hayal mi? Bembeyaz dişler için evde neler yapılabilir? Önemli noktalarıyla evde diş beyazlatma tüyoları geliyor…

Evde diş beyazlatmada kullanılan yöntemler genellikle asit içerikli ürünlerle olduğu için diş minesine zarar verebilir. Bu sebeple bu yöntemler haftada en fazla 2 kez uygulanmalı. Herhangibir hassasiyet yaşanması durumunda ise uygulamayı bırakmalısınız. Gerçekten etkili olan yöntemleri sizler için derledik.

  1. Diş macunu

Öncelikle günde en az 2 kere dişlerin fırçalanması gerektiğini vurgulamak isteriz.Temel diş bakımında diş fırçalama olmazsa olmaz bir adımdır. Daha beyaz bir gülüş hayal ediyorsanız diş beyazlatma etkili diş macunu kullanabilirsiniz.

  1. Limon ve karbonat

1 çay kaşığı karbonatın içine limon suyu sıkın ve karıştırın. Karışım köpürünce temiz bir diş fırçasıyla bu karışımı dişlerinize uygulayın. Limonun asit özelliği ve karbonatın temizleyiciliği birleşip tertemiz dişlere kavuşursunuz. Haftada 2 defadan fazla uygulamayın.

  1. Karbonat

Evde temizliğin her alanında işe yarayan karbonatı dişlerinizdeki çay kahve lekelerinin temizliğinde de kullanabilirsiniz. Islattığınız diş fırçasını karbonata batırarak dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

  1. Tuz

Tuzu ıslattığınız diş fırçasına sürüp dişlerinizi nazikçe fırçalarsanız diş temizliğinde faydasını görebilirsiniz. Tuzun antibakteriyel özelliği sayesinde ağız içindeki bakterileri azaltarak diş çürüklerinin azalmasına da katkı sağlamış olursunuz.

  1. Karbonat- tuz- elma sirkesi

Ağız hijyeninin üç silahşörleri adeta. Bu üçlü sayesinde sararmış dişlere elveda. Karbonat, tuz ve elma sirkesinden birer çay kaşığı alarak karıştırın ve dişlerinize uygulayın.

  1. Çilek

Lif bakımından zengin olan çilek aynı zamanda malik asit içerir. İçerdiği malik asit sayesinde ağız içini temizler ve zararlı mikroorganizmaları yok eder. Püre haline getirdiğiniz çileği diş fırçasıyla dişinize uygulayın ve dişlerdeki sararma ve lekeleri yok edin.

  1. Muz kabuğu

Muz kabuğunun faydaları saymakla bitmez. Şimdi de diş beyazlatma yöntemi olarak karşımızda. Potasyum, magnezyum ve manganez bakımından zengin olan muz kabuğunu temiz dişerinize ovarak uygulayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Keşfet