Porselen gibi bir cilt için 5 cilt maskesi

Porselen gibi bir cilt için 5 cilt maskesi
Kahvaltılarda sıklıkla kaymağın eşlikçisi olarak tükettiğimiz bal, besin açısından en zengin doğal bileşenlerden biridir. Sağlık için faydaları saymakla bitmez. Peki balın cilde de çok iyi geldiğini ve cilt sorunlarında çözümün bir parçası olduğunu biliyor muydunuz? Gelelim detaylara…

Pek çoğumuz parlak ve yumuşacık bir cildi olsun ister. Bunun için de güzellik merkezlerine çokça para harcar. Aslında nemli ve dolgun bir cildin anahtarı mutfağımızda saklı. Bal içeriğindeki doğal enzimler sayesinde cildi besler.

Bal, antienflamatuar, antimikrobiyal ve yara iyileştirici özellikleri sayesinde ciltte oluşacak enfeksiyonu önler ve akne oluşumunu azaltır. Cilt pH’ınızı korumaya yardımcı olup, her türlü enfeksiyonun önüne geçer.

Cilde yüzeyel uygulandığında mükemmel denecek derecede yara iyileştirici özelliğe sahiptir. İçerdiği enzimler, aminoaasitler, mineraller ve vitaminler sayesinde yaraları iyileştirir. Bebek bezine bağlı oluşan dermatitte, sedef hastalığında ve küçük yanıklarda da bal kullanılabilir.

Bal cildi mükemmel nemlendirir. Yumuşacık bir cildin sırrıdır adeta. Kullandığınız nemlendirici ve kremlerde sıkça bal kullanıldığını farketmişsinizdir belki de. Peki cilt üzerine bu kadar güzel etkileri olan bal nasıl kullanılır gelin biraz da bu konuda ipuçları verelim.

Evde Bal ile hazırlanabilecek güzellik tarifleri

  1. Limon ve Bal

Bu iki malzeme de hemen her evde bulunur. Limon çokça C vitamin ve sitrik asit içerir. Cilt üzerine gözenek sıkılaştırıcı ve ciltteki yağı dengeleyici özellikleri bilinen limon, sivilcelerin de azalmasına yardımcı olur. Bir kasede yarım limonun suyunu 1 yemek kaşığı bal ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Temizlediğiniz cildinize bu karışımı sürün ve 20 dakika bekletin. Süre sonrasında ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Göz çevresine çok yaklaştırmamanızda fayda var. Haftada 1 kez bu maskeyi yaparak cildinizi neme doyurun.

  1. Süt, Elma sirkesi ve Bal

Bu üçlü biraraya geldiğinde cildinizi hem temizler hem de cildinizi iyileştirir. 1 çay kaşığı süt, 2 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı balı bir kasede karıştırın. Temiz cildinize bu maskeyi uygulayıp 15 dakika bekleyin. Süre sonunda parmaklarınızı ıslatın ve yüzünüzden maskeyi pul pul dökecek şekilde ovun. Ardından soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Göz çevrenizi koruduğunuzdan emin olun.

  1. Tarçın ve Bal

Yapılan çalışmalar tarçının yüzdeki akneleri azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Bal ile beraber de bu etkisi katlanıyor. Bu etkisinden faydalanmak için 1 yemek kaşığı bal ve bir tutam tarçın sizin için yeterli olacaktır. Hazırladığınız ballı karışımı akneler üzerine uygulayıp 10 dakika bekletin ve yıkayın. Haftada 1 2 kez yüzünüzde bu işlemi uygulayabilirsiniz.

  1. Yoğurt ve Bal

Yoğurt cilt maskelerinde aydınlatıcı özelliği ile kullanılır. İçerdiği L-sistein sayesinde cildin parlamasına yardım eder. Cildi yatıştırır ve aydınlatır. 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp yüzünüze sürün ve 15 dakika beklettikten sonra yıkayın. Haftada 2 kez uyguarsanız istediğiniz etkileri görebilirsiniz

  1. Gülsuyu ve Bal

Gül suyu antimikrobiyal özelliğe sahiptir ve akne sorununa iyi gelir. Bunun için de sadece 1 tatlı kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı bal size yeterli. Bu ikiliden bir karışım hazırlayıp yüzünüze uygulayın ve 15 dakika sonunda yıkayın.

Tüm bu bal ile hazırlanan tariflerde tüm yüzünüze uygulamadan önce mutlaka alerji açısından küçük test yapmanızda fayda var. Balla hazırlanan maskeleri gece boyu yüzünüzde tutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet