Kalıcı makyaj isteyenler nelere dikkat etmeli!

Kalıcı makyaj isteyenler nelere dikkat etmeli!
Güzellik ve güzellik eğitmeni Serpil Durmuş, yoğun iş hayatı yaşayan ve kişisel bakımına vakit bulmakta zorlanan kadınların eğlenceli bir alternatifi olan kalıcı makyaj uygulamasını anlattı

Güzellik ve bakım açısından günün her saatini güzelleştirmek isteyen kadınlar için etkili bir çözüm sunan kalıcı makyaj uygulamaları, popüler ve sıklıkla tercih edilen uygulamalar haline geldi.

Kalıcı eyeliner, dudak boyası, kaş hileleri ve kalıcı allık, bazı kalıcı makyaj seçenekleri oldukça popülerdir.

Kalıcı kaş alma: Kaşların şeklini ve rengini tanımlamak, seyrek kaşları vurgulamak veya kaşların görünümünü düzeltmek için yapılan bir uygulamadır.

Kalıcı göz kalemi: Göz çevresindeki makyajın kalıcı olması için yapılan işlemlerdir. Göz kapaklarınız için eyeliner veya eyeliner kullanabilirsiniz.

Dudak rengi: Bu, dudak konturunun belirlenmesine, dudakların dolgunlaştırılmasına veya dudakların renginin kalıcı olarak değiştirilmesine yardımcı olur.

Kalıcı allık: Ciltte doğal bir allık etkisi yaratmak veya elmacık kemiklerini vurgulamak amacıyla yapılan bir uygulamadır.

Bu işlemler kişiye özel olmakla birlikte ortalama 1 ila 2 saat arasında gerçekleştirilir, kalıcılığı ve kullanım süresi ise 1 ila 5 yıl arasında değişir.

Kalıcı makyajın kullanım ve iyileşme süresi, uygulama yapılan kişinin cilt yapısına göre değişiklik gösterebilir. Genellikle uygulamadan 2-7 gün sonra uygulama tamamen yerleşir ve iyileşme tamamlanır.

Çeşitli sebeplerden dolayı işlemin kaldırılması gerekmesi durumunda işlem kolay ve acısız bir şekilde yapılabilmektedir. Silme işleminden 10 gün sonra yenisi yapılabilir.

Kullanılan boyalar bitkisel ve anti-alerjik boyalar olduğundan herhangi bir zarar vermez ve zamanla rengi solabilen yarı kalıcı boyalardır.

Kalıcı makyaj işlemi ciddi eğitim ve tecrübe gerektirir. Bu işlemi yapmadan önce bir merkeze ve uzmana danışmak gerekir. Deneyimsiz insanlar birçok insana zarar verebilir. Özellikle kullanılan boyanın rengi ciltte değişir ve kaşlar yeşil veya griye dönebilir. Bu nedenle uzman ve merkez seçiminde dikkatli olunmalıdır. Emziren annelerin ve hamilelerin 2 aydan sonra başvurmasını tavsiye ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet