Tüm gün kalıcı olması için likit ruj sürmenin püf noktaları

Tüm gün kalıcı olması için likit ruj sürmenin püf noktaları
İyi bir rujun verdiği enerji gibisi yoktur. Bir anda yüzümüzün rengi yerine gelir ve bize kendimizi iyi hissettirir. Klasik mat rujlara alternatif olarak üretilen likit rujların gün içerisindeki kalıcılığını arttırmak için size tüyolar vermeye geldik.

Likit ruj sürdükten sonra mükemmel bir görüntü istiyorsanız herşeyden önce işe dudaklarınızı nemlendirmekle başlamalısınız. Ruj sürmenin altın kuralı budur. Yüz makyajınıza başlamadan önce dudaklarınızı nemlendirin ve makyaj sırası dudaklara geldiğinde dudaklarınız hazırlanmış olsun.

Rujunuzu sürmeden önce bir pamuk ya da kağıt mendil yardımıyla dudaklarınızdaki ekstra parlaklığı ve nemlendirici kalıntısını silin. Rujunuzu sürdüğünüzde etrafa bulaşmasını böylelikle önleyebilirsiniz.

Bir sonraki adımda sevdiğiniz bir renkte dudak kalemi ile dudak şeklinizi çerçeveleyin. Dudak kalemi ile dudak şeklinizi çizerken kenarlardan başlayarak çizin. Dudak kalemi kullanmak daha belirgin dudak görüntüsüne sahip olmada çok önemli. Sonrasında ister mat isterseniz de likit ruj olsun, herhangibir rujun daha kalıcı olmasını sağlayacak.

Son adımda dudaklarınıza ruju uygulayın. Burada dikkat edeceğiniz küçük bir ayrıntı var. Ruju uygularken dudak kalemindeki gibi kenarlardan değil orta kısımdan sürmeye başlayın. Böylelikle dudak kenarlarına doğru daha inceayar yapmanız kolaylaşır.

Rujunuzu sürerken küçük kazalar olabilir ve rujunuz taşabilir. Taşan ruju silmek için makyaj sanatçılarının makyaj slime hilesini sizle palaşalım. Bir fırça alıp, fırçanın üzerine biraz yüz kremi sürün ve taşan ruju bu fırça ile silin. Böylelikle cildinizdeki makyajınız bozulmadan küçük kazaları telafi etmiş olursunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet