Sırt ağrım var ne yapmalıyım? Sırt ağrıları için hangi doktora gitmek gerekir?
Sırt ağrıları pek çok sebebe bağlı olarak meydana gelebilir. Bazen basit bir kas ağrısına bağlı olurken bazen de kal hastalıkları, akciğer hastalıkları gibi ciddi sağlık probleminin habercisi olabilir. Her yaşta görülebilir.
Vücudumuzda sırt kısmı vücudun ana yapısını destekleyecek şekilde kas, bağ, tendon, kemik ve disklerden oluşmuştur. Bu yapı sayesinde daha kolay ve doğru hareket edebiliriz. Bu yapıların herhangibir kısmında oluşacak problem ayrı ayrı sırt ağrısı sebebi olarak karşımıza çıkar.
Genellikle kas kaynaklı ağrılar ağrı kesiciler ve kas gevşetici kremlerle birkaç günde iyileşebilmektedir. Fakat bazen altta yatan daha ciddi bir sağlık sorunu olur ve bu durumda hiç beklemeden doktora başvurmak gerekir.
Sırt ağrıları için hangi doktora başvurmak gerektiği merak ediliyor ve çokça araştırılıyor. Sırt ağrıları için ilk olarak aile hekiminize başvurmalısınız. Aile hekimi yapacağı muayene ile ağrının ciddiyetini saptayacak ve size gerekirse ilgili diğer brans hekimlerine yönlendirecektir. Ağrınız kas kaynaklı ise fizik tedavi hekimine, skolyoz gibi deformitelerden kaynaklı ise ortopediye, boyun fıtığı bulguları eşlik ediyorsa da beyin ve sinir cerrahisine size yönlendirecektir.
Bazı sırt ağrıları ortada herhangibir travma olmaksızın aniden başlar, çok şiddetlidir ve bir türlü geçmez. Bazen size uykudan bile uyandırabilir. Bu tip bir ağrının kalp kaynaklı olabileceği akıldan çıkarılmamalı ve derhal vakit kaybetmeden acil servise başvurulmalıdır. Durum tespiti yapılıp EKG ile kalpte bir patoloji var mı diye acil hekimi değerlendirir ve size ilk müdahaleyi yapar.
Genç erkeklerde, ani başlayan nefes darlığının da eşlik ettiği ani sırt ve göğüs ağrısı pnömotoraks denilen “akciğer sönmesi” durumuna neden olabilir. Çok kritik bir durum olan pnömotoraks acil tedavisi gereken bir sağlık sorunudur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.