Bozuk kıyma nasıl anlaşılır? İşte kıymayı doğru saklama yöntemleri
Kıyma; köfteden böreğe, dolmadan çorbaya pek çok tarifte kullandığımız bir et çeşidir. Sağlığımız için çiğ kıymayı kullanmadan önce bozulup bozulmadığını mutlaka kontrol etmek gerekiyor. Peki bozuk kıyma nasıl anlaşılır?
Kıyma çok çabuk bozulan bir gıdadır. Bu yüzden paketlenmiş kıyma yerine kendiniz çektirip satın alın. Hemen kullanmayacaksanız da aşağıdaki adımları uygulayın;
- Pakette delik vs olabilir, tekrar streç filme sarmanız iyi olacaktır. Zira hava alırsa kısa sürede bozulur ve koku çeker.
- Kıymayı hiç bir şekilde oda sıcaklığında bekletmeyin. Marketten gelir gelmez buzdolabına kaldırın. Dışarda geçirdiğiniz süre de 2 saati geçmesin.
- Kıymayı 2 gün içinde tüketin.
- 4 derece ve altı kıyma için en uygun sıcaklıktır. Buzlukta 4 ay saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman da oda sıcaklığında değil buzdolabına koyarak çözdürün.
"Kıymanın bozuk olup olmadığını nasıl anlarız?" sorusuna gelelim.
KIYMANIN RENGİ NASIL?
Kıymanın rengi gri, kahverengi gibi bir renk almışsa o canlı kırmızı rengi kaybolmuş solup bir hal almışsa o kıymayı kullanmayın.
ELİNİZE ALDIĞINIZDA YAPIŞIK BİR DOKUSU VAR MI?
Elinizle kıymaya hafif bastırın. cıvık, sıvı bir kalıntı elinize geliyorsa bu kıymayı kullanmayın.
FARKLI BİR KOKU VAR MI?
Kıymadan ekşi bir koku geliyorsa,bozulmaya yüz tutmuştur, kullanmayın.
ÜZERİNDE YEŞİL VEYA SİYAH NOKTALAR VAR MI?
Kıymanın üzerinde siyah veya yeşil noktalar varsa kesinlikle tüketmeyin.
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.