Meğer şimdiye kadar hep yanlış yapmışız! İşte çamaşır yıkarken farketmediğimiz 7 hata

Meğer şimdiye kadar hep yanlış yapmışız! İşte çamaşır yıkarken farketmediğimiz 7 hata
Kıyafetlerinizi çamaşır makinesinde yikamak kolay geliyor.Ama bazen kıyafetlerimizin renkleri karışıyor bazen de erkenden yıpranıyor. Bu can sıkıcı durum hepimizin başına gelmiştir. Çamaşır yıkarken en sık yapılan hatalar nelerdir? Birlikte inceleyelim.

Evde çamaşır yıkama işini çamaşır makinelerine devretmiş olsak da, bazı noktalarda makinelerin de eksik tarafları olduğu apaçık. Özellikle renkli kıyafetleri makinede yıkadığımızda renkleri birbirine karışabiliyor ya da renkleri soluyor. Çamaşır makineniz ne kadar iyi olursa olsun çamaşır yıkarken yapılan bazı hatalar bu sorunu daha da arttırıyor.

Gelelim en sık yapılan hatalara;

1.FAZLA ÇAMAŞIR DETERJANI KULLANMAK

Çamaşır yıkarken en sık yapılan hata çok fazla deterjan kullanmaktır. Pek çoğumuz fazla deterjan kullanınca kıyafetlerin daha temiz olacağına inanır. Ama bu çok yanlıştır. Fazla deterjan kullanıldığında makinedeki çamaşırlar yeterince durulanamayacak ve deterjan tortuları çamaşırların üzerinde kalacak ve kıyafetlerin renklerinin solmasına sebep olacaktır. Yeterince durulanamamış olan kıyafetler ciltte tahrişe ve alerjik reaksiyona sebep olacaktır.

2.FERMUARLARI AÇIK BIRAKMAK

Kıyafetlerin fermuarları açık bırakıldığı zaman fermuar dişleri hassas kıyafetlere takılabilir ve hiç ve istemeyeceğiniz sonuçlara neden olabilir. Bu durumu önlemek için çamaşırları makineye atmadan hızlıca gözden geçirip fermuarları açık kalmışsa kapatmak mantıklı olacaktır.

3.DÜĞMELERİ KAPALI HALDE YIKAMAK

Fermuarın aksine düğmeler kıyafetleri yıkama aşamasında açık olmalıdır. Kapalı haldeyken düğmeler kopabilir.

4.ÇAMAŞIRLARI TÜRLERİNE GÖRE AYIRMAK

Çamaşırları renklerine göre ayırıp yıkamayı herkes bilir elbette. Ancak türlerine göre ayırmak kısmını pek çoğumuz atlarız. Mesela daha kalın kıyafetleri ince kıyafetlerle birlikte yıkamamak kuruma sürelerini etkileyecektir. Bunun yanında çarşaflar, yatak örtüleri ve de havlular diğer kıyafetlerden ayrı yıkanmalıdır.

5.ÇAMAŞIR MAKİNESİ BAKIMLARINI YAPMAMAK

Evdeki diğer beyaz eşyaları düzenli aralıklarla temizlemeyi pek çoğumuz yapıyordur. Ama sıra çamaşır makinesine gelince bunu pek çoğumuz yapmaz. Çamaşır makinesini düzenli temizlemediğimiz zaman makine bizi arıza vererek uyaracaktır.Yani iş işten geçtiği zaman. Makinenizin ömrünü uzatmak ve daha iyi bir yıkama performansına sahip olmasını istiyorsak mutlaka bakım ve temizliğini yapmalıyızç

6.LEKELERE MÜDAHALE ETMEMEK

Çamaşırlarda oluşabilecek inatçı lekelere çamaşır makinesine atmadan önce yapılacak küçük müdahaleler lekenin kolayca çıkmasını sağlar. Lekeli kısmı ıslatıp deterjan veya beyaz sabun yardımıyla lekenin yumuşaması sağlanabilir. Ya da marketten alabileceğin leke çıkarıcı spreyler kullanılabilir. Şunu unutmamak gerekir ki lekelere ne kadar erken müdahale edilirse o kadar kolay çıkar.

7.KURUTMA MAKİNESİ KULLANMAK

Günümüz şartlarında kurutma makinesi evlerde hayat kurtarıcı hale geldi. Kurutma makinesiyle ilgili de dezavantajlar var elbet. Uzun süre kullanımda kıyafetlerin renklerinin solup yıpranmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden kurutma makinesi yerine açık havada kurutmak tercih edilmeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet