İbni Sina'nın kuru öksürük için 4 özel reçetesi
Kuru öksürü; geniz akıntısı, mevsimsel alerjiler, grip, kronik asit reflüsü, astım, kulllanılan ilaçlar gibi pek çok nedenden kaynaklı olabilir.
Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde "Öksürük nasıl geçer?" sorusunun cevabını araştırıyorsanız İbn-i Sina'nın El-Kanun Fi't Tıbb adlı eserinde yer alan kuru öksürük için etkili tarifleri sizin için bir araya getirdik.
KURU ÖKSÜRÜK İÇİN KETEN TOHUMU VE BAL KARIŞIMI
Kavrulmuş keten tohumu bal ile yoğrulur ve gerektiğinde kullanılır.
KURU ÖKSÜRÜK VE ATEŞ İÇİN ÖZEL KARIŞIM
Soyulmuş salatalık tohumu, soyulmuş badem, hatmi tohumu, ebe gümeci, zamk ve kitre zamkı, nişasta, soyulmuş ayva çekirdeği, meyan kökü, ökse ve kuru üzüm ile pişirildikten sonra üzerine kaynatılmış üzüm suyu dökülerek preparat hazırlanır.
ÖKSÜRÜK VE ATEŞ İÇİN KURU ÜZÜMLÜ KARIŞIM
Ökse, iğde, soyulmuş meyan kökü, kuru üzüm, sinameki, su ile kaynatılır ve üzerine kaynatılmış üzüm suyu eklenir. Bu karışım katılaşıp bal gibi olana kadar pişirilir. Daha sonra gerektiği miktarda üzerine bakla unu eklenir.
NEFES DARLIĞI VE ÖKSÜRÜK İÇİN MACUN
Keten tohumu, şalgam, anason, ısırgan tohumu, karanfil ve bal ile hazırlanan macunun sabahları aç karnına yutulması.Kuru öksürük için, keten tohumunun kavrularak, bala katılıp macun yapılarak yenilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.