Japonya'da Skandal: Sağlık Takviyeleri Üreten Fabrikaya Baskın

Japonya'da Skandal: Sağlık Takviyeleri Üreten Fabrikaya Baskın
Japonya'da sağlık yetkilileri, Kobayashi Pharmaceutical firmasına ait bir fabrikaya, kolesterol düşürmeye yardımcı olduğu iddia edilen besin takviyeleriyle ilişkilendirilen beşinci bir ölüm vakasının ardından baskın düzenledi.

Cumartesi günü, sağlık, çalışma ve refah bakanlıklarından yetkililer ve yerel otoriteler, kırmızı maya pirinci veya "beni koji" adı verilen bir bileşen içeren takviyeleri üreten Osaka kentindeki tesisi denetledi.

Kobayashi Pharmaceutical Başkanı Özür Diledi

Kobayashi, Cuma günü yaptığı açıklamada, ürünlerini kullandıktan sonra beş kişinin hayatını kaybettiğini ve 114 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti. Japonya Sağlık Bakanlığı, ölümlerin ve hastalıkların takviyelerle ilişkili olduğunu belirtti ve etkilenenlerin sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Şirket, hastalıkların kesin nedeni hakkında çok az bilgi olduğunu belirtirken, hükümet sağlık yetkilileriyle işbirliği içinde bir soruşturma yürütülmesini sağladı.

Ürünler Geri Çağrıldı

"Beni koji" adı verilen bileşen yıllardır çeşitli ürünlerde kullanılmaktaydı, ancak sağlık sorunlarına ilişkin raporlar 2023 yılında ortaya çıktı. Kobayashi Pharmaceutical, ürünlerini geri çağırma kararını, resmi tıbbi raporlar almasının ardından iki ay gecikmeli olarak aldı. Şirketin başkanı Akihiro Kobayashi, önceden gerekli önlemleri almadıkları için özür diledi.

Hükümetten Aksiyon Bekleniyor

Takviyeler, eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabiliyordu ve son üç mali yılda yaklaşık bir milyon paket satıldı. Şirket ayrıca, "beni koji" adlı bileşeni diğer üreticilere de sattı ve bazı ürünler Çin ve Tayvan gibi ülkelere ihraç edildi. Hükümet, sağlık ürünleri için onay sisteminin gözden geçirilmesi talimatını verdi ve mayıs ayında bir raporun yayınlanması bekleniyor.

Çinli Tüketici Derneği Uyarı Yaptı

Devlet medyasına göre, Cuma günü Çinli bir tüketici derneği, Kobayashi ürünlerinin risklerinden endişe duyarak tüketicileri kullanmaktan kaçınmaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet