Kan şekerinizi düşürmek için yatmadan önce 2 yemek kaşığı için!
Elma sirkesi; kilo vermeden bağışıklığı güçlendirmeye, kalp sağlığından cilt sağlığına sayısız faydalarıyla bilinen mucizevi bir fermente besindir. Alternatif tıpta da sıkça kullanılan elma sirkesi üzerine sayısız bilimsel araştırma yapılmaktadır. Uzmanlar her geçen gün pek çok derde derman olan bu şifa kaynağının Tip2 diyabet hastalarının dostu olduğuğu ifade ediyor.
Gelelim kan şekeri mevsuzusana...
Kan şekerinin seviyesinin normal aralıkta olması önemlidir. Herşeyden önce yüksek kan şekeri sadece şeker hastalarının sorunu değildir. Şekeri hastası olmasanız da kan şekerinin yüksekliği büyük bir risktir. Beraberinde pek çok kronik hastalığı getirir.
Elma sirkesi kan şekerini nasıl düşürür?
Harvard Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre, elma sirkesinin içerisindeki antiglisemik etkiye sahip asetik asit kan şekerini azaltıyor. Asetik asit, ince bağırsaklarda karbonhidratlın parçalanmasını yavaşlatıp nişastalı besinlerin sindirim sisteminde bloke ederek yavaş emilmesini sağlıyor. Araştırma sonuçlarına göre elma sirkesi kan şekeri seviyesini %64 oranlarında azaltabiliyor.
Elma Sirkesi Kan Şekerini Düşürmek İçin Nasıl Kullanılır?
Her gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı elma sirkesini için. Sirkenin diş minesine zarar vermemesi için daha sonra mutlaka dişlerinizi fırçalayın .
NOT: Kan şekeri düşürücü ilaç alıyorsanız, elma sirkesi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
Ek olarak kan şekerinin yükselmemesi için yaşam tarzınızda değişiklikler yapın
- Düzenli egzersiz şart.
- Bol miktarda lifli gıdalar tüketin.
- Tabiki su... Bol su için.
- Stresten uzak durmaya çalışın.
- Kaliteli uyuyun.
- Kilo kontrolü sağlayın. Karbonhidrat alımınızı azaltın.
- Düşük glisemik indekse sahip yiyeceklere öncelik verin.
- Tarçın, zerdeçal, brokoli filizi, sarımsak, yaban mersini kan şekeri için mucizevi gıdalarandır.
ELMA SİRKESİNİ EVDE YAPMAK İSE OLDUKÇA KOLAY!
- 2 kilo elma
- 2 litre içe suyu (klorsuz olmalı, çeşme suyu olmaz)
- 1 çay bardağı ev yapımı elma sirkesi
- Yarım çay bardağı nohut
Elmaları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve cam kavanoza yerleştirin. Nohut, sirke ve su ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine tülbent örtüp oda sıcaklığında ışık almayan karanlık bir ortama koyun. Gün aşırı 21 gün tahta kaşıkla karıştırın. 21 gün sonra karıştırmayı bırakın. 40 gün içerisinde üzerine sirke anası olarak bilinen beyaz bir katman oluşacaktır. 40 gün sonra oluşan sirkeyi süzüp cam şişeyelere kyun. Bu şekilde süzdüğünüz sirkeyi 30 gün beklettikten sonra artık kullanabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.