Kar yenir mi? Kar yersek ne olur?

Kar yenir mi? Kar yersek ne olur?
Baharın gelmesini dört gözle beklediğimiz şu günlerde aniden bastıran karla beraber akıllarda yine o soru belirdi. Kar yenir mi? Kar yemek zararlı mı? Bakalım uzmanlar bu konuda ne düşünüyor?

Kar yağışının barajların dolması ve kirli havanın temizlenmesi gibi pek çok faydası var. Kar yağışı ile beraber hava biraz yumuşar ve aşırı soğuk havadan bitkileri korur. Bu sebeple mevsiminde kar yağması aslında çok önemlidir.

Bazı yörelerde kar yağdığı zaman pekmezle karıştırılır ve yenir. Belki de karın yağmasının en keyifli anı budur. Hafızalarda karlı günlerin tebessümle hatırlatacak bi ranı olarak kalmasını sağlar. Sevdiklerimizle kartopu oynarken ağzımıza bir parça kar aldığımızda hemen aklımızda kar yenir mi ? zararı var mı gibi sorular belirir. Bakalım kar yemek zararlı mı?

Peki gelelim kar yenir mi sorusuna. Kar aslında suyun şekil değiştirmiş halidir. Daha düşük sıcaklıklarda su kar şeklinde yağar. Ancak sanıldığı gibi kar sadece sudan ibaret değil. Kar toz parçalarını, havadaki kirliliği, havadaki bakteriler, metal tozları da içeriyor. Yani kar aslında havada olan herşeyden etkileniyor.

Aslında karı ne kadar yediğiniz ve nerede yediğiniz önemli. Karı çok az miktarda tadımlık yiyorsanız belki sıkıntı değil ancak fazla miktarda yemek vücut ısısını da düşürebileceği için tehlikeli olabilir.

Aklınızda kar yemek gibi bir düşünce var ise ilk yağıştan sonra birkaç saat beklemenizde fayda var. Kar çevre kirliliğinden etkileneceği için ilk yağan karın kirli olma olasılığı daha yüksek. Kent merkezinde, çevre kirliliğinin çok olduğu yerlerde yaşıyorsanız kar yememeniz en mantıklısı. Kırsal kesimlerde yağan kar nispeten daha güvenlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet