Bilim doğruladı: Bu kokuları koklayarak iştahınızı frenleyin, kilo verin!

Bilim doğruladı: Bu kokuları koklayarak iştahınızı frenleyin, kilo verin!
Kilolarıyla başı dertte olanlardan sanız, yemek yedikten sonra bile aç hissediyor bir türlü iştahınızı kontrol edemiyorsanız bu haberimiz tam size göre! Bu yazımızda açlık hissiyle başa çıkacağınız etkili bir yöntemden bahsedeceğiz. İşte kilo vermede aromaterapinin gücü...

Koku, iştah ve kilo kaybı arasında güçlü bir bağlantı vardır. Bazı kokular, tokluk sinyali vermek için burundan beyne sinyaller ileterebir organ olan koku soğanını tetikler . Beyniniz bu mesajları aldığında, vücudunuzda yemeyi bırakma sinyali veren hormonlar salgılar. Başka bir deyişle, kokular iştahımızı bu dolambaçlı yoldan bastırır, bu da bizi daha az acıktırır ve daha az yemek yememizi sağlar.

Kokular, iştah ve kilo kaybı arasındaki bağlantı nedir?

Journal of Neurological and Orthopaedic Surgery'de yayınlanan bir çalışmada , 3.000'den fazla kilolu katılımcı, acıktıklarında altı ay boyunca inhaler yoluyla(İnhaler, akciğerlere ve akciğerler aracılığıyla vücuda ilaç salımı için kullanılan tıbbi bir cihazdır) farklı kokuları kokladılar. Amaç, bunu yapmanın iştahlarını bastırıp bastıramayacağını görmekti. Bilim adamları, bu süreçte, inhalatörlerini düzenli olarak kullananların ayda ortalama beş kilo verdiğini ve bu kilo kaybını çalışmanın tüm 6 ayı boyunca sürdürdüğünü ortaya koydu.

Bazı kokular iştahı engellemede daha etkilidir.

Test edilen farklı kokulardan elma ve nane en etkili olarak kabul edildi. Siz de acıktığınızı hissettiğinizde bu yağlardan aralıklı olarak 3 kere içinize çekerek koklarsanız zamanla iştahınızın azaldığını ve kilo vermeye başladığınızı göreceksiniz. Aynı şekilde sabah duşunuzda nane kokulu bir şampuan kullanmak, bileğinize bu yağlardan sürüp gün içerisinde ara ara koklamak gibi farklı yollar da deneyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet