Mandalların kıyafetlerde iz yapmasını önlemek için akıllıca çözümler

Mandalların kıyafetlerde iz yapmasını önlemek için akıllıca çözümler
Hiç şüphesiz her evin demirbaşı olan çamaşır makineleri, evde en çok kullanılan elektronik aletlerden birisidir. Çamaşır yıkama işi çamaşır makinelerinde elbet ama kurutma işi bizlere düşüyor. Çamaşırlıkta çamaşırlarınızı asarken mandal kullanınca kıyafetlerinize iz yapıyor ve bu size rahatsız ediyorsa işte size akıllıca çözümler…

Çamaşır kurutmanın birkaç yolu var. Bunlardan birisi kurutma makineleri. Çok değerli olan zamandan çokça tasarruf sağladıkları bir gerçek. Diğer bir yöntem ise asarak kurutmak. Genişçe bir balkonunuz ya da terasınız varsa çamaşırları güneş ve rüzgarın etkisiyle de kurutabilirsiniz. Çamaşırlarınızı asarak kuruturken mandal kullanıyorsanız mandalık kıyafetlerde iz yaptığını bilirsiniz. Mandal izi size rahatsız ediyorsa yazımız tam da size göre.

Çamaşır kuruturken işinize yarayacak faydalı bilgiler

  • Çamaşırlarınızı güneşte kurutmayı tercih ediyorsanız direk güneşin altında renkli kıyafetlerinizin renklerinin solabileceğini ve beyaz çamaşırların da sararabileceğini unutmayın.
  • Doğrudan güneşte çamaşır kurutursanız çamaşırlar çok sertleşir ve ütülemenizi zorlaştırabilir. En ideal kurutma zamanı hafif rüzgarlı ve gölge bir alandır.
  • Eğer ki evinizde balkon yok ve ev içinde çamaşır kurutacaksanız çamaşırlığı pencereye yakın konumlandırıp, pencereyi de açmalısınız.

Peki mandal izi için çözüm ne?

Çamaşırları asarken düşmemesi için genelde mandal kullanırız. Ama mandallar gömleklerde, pantolonlarda ve tişörtlerde rahatsız edici izlere sebep olur. Bunun önüne geçmek için kıyafetleri kuruturken ters çevirin ve mantalları dikiş yerlerine denk gelecek şekilde yerleştirin. Gömlekleri asarken mandala koltukaltı dikişlerine sıkıştırmak en mantıklısı.

Gömlekler için başka bir çözüm de askıya asarak kurutmaktır. Bu şekilde kurutmak ütülemenizi de kolaylaştıracaktır.

Pantolonları ve etekleri mandalla asarken bel kısmından asmak mandal izini önleyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet