Salonlarınızda Benjamin bitkisine yer açın
Benjamin bitkisi evlerde çok sık tercih edilen narin bir bitkidir. Ev içerisinde yerleştirirken uygun ortamı bulmak biraz zordur. Ortam değişikliğine zor adapte olan bu bitkinin bakımlarında özenli ve dikkatli olmak gerekir.
Benjamin bitkisi bol yapraklı ve gösterişli bir bitkidir. Doğrudan güneş istemeyen bir bitkidir. Işık hayati değildir ama bol ışıklı ortamlarda da daha güzel yetişip geliştiği bilinir.
Tropikal bir bitki olan Benjamin bitkisi soğuk ortamları sevmez. Kış aylarında solup kurumaması için soğuk ortamlardan korumanız gerekir. Yetişmesi için ideal sıcaklık 17-27 derece arasıdır.
Bol nemli yerleri seven Benjamin bitkisini nem bakımından fakir bir yerde yetiştiriyorsanız daha dikkatli olmalısınız. Nemin az olduğu yerlerde yaprakları dökülür. Bu yüzden bitkiye nem sağlamak için yapraklarına sü püskürtebilirsiniz. Toprağının da kuru kalmamasına özellikle dikkat etmelisiniz.
Bitkinizi sularken toprağın nemini baz alarak sulamanızda fayda var. Kış aylarında haftada 1 kez sulama yeterliyken, yaz aylarında haftada 2 ya da 3 kez sulamanız gerekebilir. Özellikle yaz aylarında toprağını sulamanız tek başına yeterli olmaz. Aynı zamanda yapraklarına da su püskürtmelisiniz.
Benjamin bitkisi toprak bakımından çok seçici olmadığı için zaman zaman gübre takviyesi yapacağınız bir toprak olması yeterlidir.
Benjamin bitkisi hızlı büyüyen bir bitkidir. Toprak ve saksı değişimini 2 yılda bir yapmanız yeterli olacaktır. Her saksı değişiminde bir boy büyük saksıya geçmeniz idealdir. Benjamin bitkinizi olması gerekenden çok daha büyük bir saksıya dikerseniz yapraklarında sararmalar yaşayabilirsiniz. Uygun boyutta bir saksı seçmenizi öneririz ve bitkinizi çok fazla sulamamaya özen göstermelisiniz.
Benjamin bitkisini çoğaltmak istiyorsanız çok aceleci davranmamanız gerekir. En az 2 yıl geçmesiniz beklemelisiniz. Son derece narin bir bitki olan Benjamin bitkisinin çoğaltmak istediğiniz bir dalını nazikçe kesin. Dalın uç kısmında 3 yaprak bırakacak şekilde fazla yapraklarından kurtulun ve bir kavanozda köklenene kadar su içerisinde bekletin. Bu süreç bazen aylarca sürebilir, sabırlı olun. Kavanozdaki suyu en az 10 günde bir yenileyin. Kavanoz içerisinde kökler yeterince büyüyünce saksıya transfer edebilirisniz. Bitkiyi saksıya ekince sera etkisi yaratmak için üzerine bir poşet geçirin ve bitkiniz için nemli bir ortam hazırlayın. 1 hafta sonrasında poşeti çıkarın ve evde bitkiniz için uygun ortama yerleştirin.
Benjamin bitkiniz için uygun ortam şartlarını oluşturduğunuz zaman yerine alışır ve severse sağlıkla büyüyüp güzelleşecektir. Eğer ki herşeyi tüm koşulları sağlamanıza ragmen bitkinizde çok fazla yaprak dökülmesi sorunu yaşıyorsanız toprağına magnezyum, manganez gibi vitamin takviyeleri yapmanız faydalı olabilir.
Anaktar Kelimeler: Benjamin çiçeği nasıl bakılır? Benjamin ne sıklıkta sulanır? Benjamin nasıl hızlı büyür? Benjamin Bitkisi Bakımı? benjamin bitkisi nasıl çoğaltılır?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.