Ekşi ekşi kokmayın! İşte ter kokusunu yok edecek etkili yöntemler

Ekşi ekşi kokmayın! İşte ter kokusunu yok edecek etkili yöntemler
Ter kokusu özellikle yaz aylarında sıcaklıkların da artmasının etkisiyle daha sık karşılaşılan bir sorundur. Bu kötü koku bireyleri ve çevresini çok rahatsız eder. Peki ter kokusunun önüne geçmek mümkün mü? Neler yapılabilir? Detaylar yazımızda…

Terlemek vücudun doğal bir reaksiyonudur. Terleyerek vücut sıcaklığını dengede tutmaya çalışır. Vücut için çok önemli olan bu soğutma mekanizması sayesinde hem vücut ısısı düşürülüyor hem de toksinler atılıyor.

Normalde ter kokusuzdur. Cilt üzerindeki bakteriler ter kokusuna neden olur. Kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber gün içerisinde koşturmacalı bir tempo, aşırı kilolu olmak, aşırı stres, ortam sıcaklığına uygun giyinmemek, kişisel hijyene dikkat etmemek terlemeye ve ter kokusuna sebep olur.

Ter kokusunun önüne geçmek için basit çözüm önerileri

  1. Düzenli duş almak Kişisel bakım ve hijyene önem vermek ter kokusunu büyük oranda azaltacaktır. Düzenli duş almak cilt üzerindeki bakterileri azaltacak ve ter kokusuna çözüm olacaktır.
  2. Deodorant kullanmak her duş sonrası mutlaka ter önleyici ve deodorant kullanmak ter kokusu için basit ama etkili çözümlerdendir. Ter önleyicileri seçerken alüminyum içermeyen temiz içerikli ürünler seçmeniz sağlığınız için daha faydalıdır. Deodorantlar kötü ter kokusunu güzel kokularla maskeleyerek rahatsız olmanızı önler.
  3. Temiz kıyafetler giymek Ter kokusunun en büyük sebebi ter kokan kıyafetler giymektir. Toplum içine çıkmadan önce temiz ve kokmayan kıyafetler giymek çok önemlidir. Ter kokusunu önlemek de bu kadar basit aslında.
  4. Bazı yiyecekler daha çok ter kokusuna neden olur Yediğiniz bazı yiyecekler ter kokusuna katkıda bulunur. Karnabahar, soğan, sarımsak,lahana, pastırma kötü ter kokusuna sebep olabilir.
  5. Ayaklarınızı kurutun Kötü vücut kokusunun bir diğer sebebi de ayak kokusudur. Ayaklarınız nemli kaldığı zaman bu nemli ortamda bakteriler ve mantarlar çok kolay ürer ve kokuya neden olur. Hava alabilen çorap ve ayakkabı tercih etmek bu sorunun önüne geçmenizde yardımcı olacaktır.
  6. Nefes alabilen giysiler giymek Hava sıcaklığına göre giyinmek ve nefes alabilen kıyafetler tercih etmek terin önüne geçmeniz için şarttır. Kumaş türü olarak naylon ve saten kumaşlar size çok terletir. YAzın bu kumaşlardan kıyafetler tercih etmemeye dikkat edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet