Yeşil çay nasıl demlenir? Yeşil çay hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?
Yeşil çay; obeziteden cilt hastalıklarına, kalp sağlığından sinir sistemine pek çok sağlık yararlarıyla biliniyor. Antioksidan zengini yeşil çayın faydalı olabilmesi için doğru yöntemle hazırlanması gerekiyor.
Yeşil çayda yer alan epikateşin (EC), epigallokateşin (EGC), epikateşin-3 gallat (EKG) ve epigallocatechin-3 gallat (EGCG) kateşinleri onu bu kadar mucizevi yapıyor. En güçlüsü ise EGCG.
EVDE YEŞİL ÇAY NASIL YAPILIR?
Mükemmel bir fincan yeşil çay yapmak sadece birkaç adımdan oluşur. Yeşil çayı temel olarak iki farklı şekilde hazırlayabilirsiniz ancak yeşil çayın yanı sıra birçok faydalı malzemeyi de ekleyebilirsiniz. Temel tariflerle başlayalım.
Suyun sıcaklığı önemli
Yeşil çay yaparken, çay yaprakları 90°C'nin üzerindeki suda demlenirse çayın acı hale geleceğini unutmayın. Bu yüzden kaynar suyu direk kullanmayın. İdeal sıcaklık 80°C ila 85°C'dir, bu nedenle kaynamadığından emin olmak için suya dikkat edin. Yine de kaynamaya başlarsa, kaynadıktan sonra 40 saniye kadar soğutun.
Oranı iyi ayarlayın
1 fincan yeşil çay için 1 çay kaşığı yeşil çay idealdır.
Yeşil çay demlenerek hazırlanır, kaynatılmaz
Sıcak suyu bardağa dökün, yeşil çayı ilave edin ve 3 dakika demleyip süzün.
Bal ile tatlandırabilirsiniz
Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.