Mayasız poğaça yapmak isteyenlere: Galeta unlu 3 2 1 poğaça tarifi

Mayasız poğaça yapmak isteyenlere: Galeta unlu 3 2 1 poğaça tarifi
Sıcacık çay eşliğinde poğaça yemeği çok seviyoruz. Kahvaltılarda ekmeğe alternatif olan bu hamur işi, iştah açan lezzetlerinden şüphesiz. Bazılarının midesine maya dokunuyor ve mayasız poğaça tercih ediyor. Üstelik mayalı gibi uzun bekleme süreleri olmadan kısa sürede hazırlanıyor. İşte mayasız en lezzetli poğaça tarifi...

Bu poğaçalar hem pratik hem lezzetli. Üstelik içerisine katı yağ da yok. 1 su bardağı sıvı yağla yapılıyor. Aynı tarifi bazen galeta ununa bulamıyorum kavrulmuş susama buluyorum, o zaman da simit lezzetinde bir poğaça oluyor. İkisi de deneyin bence.

GALETA UNLU 3 2 1 POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

İçi için;

  • Peynir, maydanoz, isteğe bağlı pul biber (Ispanaklı, patatesli de enfes oluyor)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı galeta unu

GALETA UNLU 3 2 1POĞAÇA NASIL YAPILIR?

  1. Yoğurma kabına kabartma tozunu ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
  2. 5 dakika sonra sıvı yağı, ve tuzu ekleyin.
  3. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurun üzerini örtüp 25-30 dakika dinlendirin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın
  6. Elinizle büyütüp içine peynirli harç koyun ve kapatın. Tekrar yuvarlak bir görüntü elde edin.
  7. Her bir poğaçayı galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Mis gibi poğaçalarınız hazır!

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet