Şef Arda Türkmen'in iştah kabartan karnıyarık tarifi
Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinden olan karnıyarık, patlıcan ve kıyma denilince ilk akla gelen tariflerden. İhtişamlı görüntüsü sayesinde iştah kabartan bu lezzet, yanında pilavıyla ve cacığıyla tam bir lezzet üçlüsü haline geliyor. İşte Arda’nın mutfağından Karnıyarık tarifi geliyor.
Karnıyarık denilince başrole geçen patlıcan, pek çok kişi tarafından çok sevilen bir lezzet. Patlıcanları ister kızartın isterseniz de fırınlayarak ön pişirme yapın. İki tarif de çok güzel oluyor. Bugünkü tarifimiz Arda’nın mutfağından mutfaklarınıza geliyor. Haydi mutfağa geçelim ve akşam yemeğini aradan çıkaralım.
Karnıyarık için Malzemeler:
- 6 adet patlıcan
- Zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 300 gr kıyma
- 1 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 5 -6 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber, pulbiber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Tuz
Karnıyarık Hazırlanışı:
- Öncelikle patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olacak şekilde soyun. Üzerinde birkaç yerden delikler açarak 200 derece fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
- Patlıcanlar pişerken iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
- Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın. Damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ekleyerek lezzetlendirin.
- Biberleri ve domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. İç harcınız hazır olunca ocaktan alın vee n son ince kıyılmış maydanozu ilave edin.
- Fırında yumuşayan patlıcanların ortalarına bir kesik atarak içlerini açın.
- Hazırladığınız iç harç ile patlıcanları doldurun. Hazırladığınız karnıyarıkların üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyin.
- Bir kasede salça ve sıcak suyu karıştırarak salca sosunuzu hazırlayın ve patlıcanların üzerlerine dökün.
- Karnıyarıklarınızı 200 derece ısıttığınız fırında 20- 25 dakika kadar pişirin.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.