Az malzemeli 2 kişilik pankek tarifi
Pankek şüphesiz çocukların çok sevdiği bir lezzet. Hem pratik, hem doyurucu olduğu için çok tercih edilir. Yanında çikolata, bal, reçel veya mevsim meyveleriyle lezzetini katlayabilirsiniz. Pankekim puf puf kabarsın, yumuşacık olsun ve kahvaltılık 2 kişilik olsa yeterli diyorsanız işte bu tarifimiz tam da size göre!
TAM ÖLÇÜLÜ 2 KİŞİLİK PANKEK TARİFİ
MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
- Şeker ve yumurtayı uygun bir kapta güzelce çırpalım. Ben genellikle Mix&Go blender ile yapıyorum. Sonrasında hiç bulaşık çıkmıyor ve de pankeklerim daha kabarık oluyor.
- Çırptığım karışıma süt,un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek tamamen pürüzsüz kıvam Alana kadar tekrar çırpalım.
- Varsa krep tavasını yoksa da yapışmaz tavayı ocağa alıp ısıtalım. İlk hamuru dökmeden tavamızı çok az bir yağ ile yağlayalım. Bu yağlama işlemini sadece ilk seferde yapacağız sonrasında tekrarlamamıza gerek yok.
- Pankek hamurundan 1 kaşık kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökelim. Aralarında çevirmemizi sağlayacak kadar mesafe bırakmakta fayda var
- Orta ateşte güzelce pişirmeye başlayalım. Ateşi çok yüksek açmamalıyız içleri de iyi pişmeli.
- Pankeklerin üzeri göz göz olduğu zaman çevirme vakti gelmiş demektir. Pankekleri çevirip diğer yüzlerini de pişirelim.
- İlk pişen pankeki ikiye bölerek içinin pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Tüm hamuru aynı yöntemle pişirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz
- Bu malzemelerle 1 tabak pankek çıkacaktır.
- Eğer ki pankeklerinizin hepsi aynı boyutta olsun istiyorsanız pankek tavası veya silikon kalıp kullanabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.