Hazır gibi oluyor, yiyen sırrını soruyor! İşte çıtır çıtır ev yapımı baharatlı patates cipsi tarifi

Hazır gibi oluyor, yiyen sırrını soruyor! İşte çıtır çıtır ev yapımı baharatlı patates cipsi tarifi
Çocukların da yetişkinlerin de bayıldığı bir lezzettir patates cipsi. Sağlıklı olmadığı için dışarıdaki hazır patatesleri tüketmiyoruz ve onlardan daha güzelini evde yapıyoruz. Nasıl mı? İşte püf noktalarıyla ev yapımı patates cipsi tarifi...

Patates cipsini sevmeyen yoktur değil mi? Koruyucu içermeyen, gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz patates cipsi yapmak isterseniz sizi hemen mutfağa alalım.

EVDE PATATES CİPSİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Arya tipi kızartmalık patates kullanın.
  • Patatesleri mümkünse sebze doğrayıcı ya da mandolin ile doğrayın. Bıcakla istenilen incelikte doğramak biraz zor.
  • Patateslerin nişastasından arındırmak için 5 dakika kaynar suda bekletip, daha sonra bol suda yıkayın.
  • Yıkadığınız patatesleri iyice süzdürün.
  • Kızartmadan en ufak bir ıslaklık olmadığından emin olun.
  • Az yağda değil, bol yağda kızartın. Sanılanın aksine bol kızgın yağda kızartmak daha az yağ çekmesini sağlayacaktır.
  • Fazla yağını kağıt havlu ile mutlaka alın.
  • Baharatları ve tuzu kızardıktan sonra ekleyin.

patates-cipsi-001.jpg

EV YAPIMI BAHARATLI PATATES CİPSİ TARİFİ

Malzemeler

  • 2 adet büyük kızartmalık patates
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı fajita baharatı (Yoksa birşey olmaz ama varsa süper olur:))
  • Tuz

Kızartmak için: 1 lt sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayın, kabuğunu soyun.
  2. Sebze soyucu ya da mandolin yardımıyla ince ince doğrayın.
  3. Kaynamış suyu bir kaba alın. İçerisine patatesleri atıp 5 dakika bekletin.
  4. Süzgece aktarıp soğuk suda güzelce yıkayın. Bu sayede nişastası tamamen gidecektir.
  5. Mutfak bezini tezgaha serin. Üst üste gelmeyecek şekilde patatesleri dizin. Patateslerin iyice kuruması gerekiyor. Dilerseniz üstte kalan kısmı için havlu kağıt kullanabilirsiniz.
  6. Kızartma tencerenize 1 litre yağ koyup ısıtın.
  7. İyice ısınan yağa (buraya dikkat edin) patatesleri tek tek atın ve bir anda doldurmayın.
  8. Patatesler hemen kızaracaklardır, sakın başından ayrılmayın.
  9. Kızaran patatesleri havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ki fazla yağını hemen çeksin.
  10. Daha sonra bir kasede tuzu, fajita baharatını, sarımsak tozunu ve kırmızı biberi karıştırın. Üzerine kızarmış patatesleri ekleyip yavaşça harmanlayın. Soğumadan eklerseniz baharatlar daha güzel işleyecektir.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet