Bisküvili havuç topları nasıl yapılır?
Havuç lokum olarak da bilinen bu atıştırmalık, yılların eskitemediği bir lezzettir. Bilmeyi belki yoktur ama canınız tatlı istediğinde hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif olduğu için hatırlatmak istedik.
Bu tarif çok lezzetli oluyor. Hem az malzemeli hem de 3-4 gün buzdolabında muhafaza edilebildiği yani önceden hazırlandığı için çok pratik. İster minik muffin kaplarında servis edin, işterseniz kürdana batırıp sunum yapın harika bir ikramlık oluyor. Ortalama 25 adet minik toplar çıkıyor. Siz misafirlerinizin sayısına göre dilerseniz iki ölçü yapabilirsiniz.
Gelelim tarifimize...
BİSKÜVİLİ HAVUÇ TOPLARI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 tane büyük havuç
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
BİSKÜVİLİ HAVUÇ TOPLARI NASIL YAPILIR?
- Havuçları yıkayıp soyun. Rendenin ince tarafıyla rendeleyip tencereye alın.
- Üzerine sıvı yağı ekleyip sürekli karıştırarak rengini verene kadar soteleyin.
- Üzerine şekeri ekleyin.
- Havuçlar suyunu salıp çekecekler.
- Ocağın altını kapatın.
- Ilıyınca tarçını, ceviz içini, parçalanmış bisküvileri ekleyip harmanlayın.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayın.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.