Üzeri bonibonlu kakaolu kurabiye nasıl yapılır?

Üzeri bonibonlu kakaolu kurabiye nasıl yapılır?
Bu kurabiye gören çocuklar annelerinden her gün yapmasını istiyorlar. Bonibon fırında erir mi diye tereddüt etmeyin. Görünüşü lezzeti efsane bunların... Hemen deneyin!

BONİBONLU KAKAOLU KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı hafif tepeli nişasta
  • 2 yemek kaşığı hafif tepeli kakao
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi

Üzeri için;

  • 2 kutu bonibon

BONİBONLU KAKAOLU KURABİYE NASIL YAPILIR?

  1. Yoğurma kabına tereyağını ve şekeri koyup tel çırpıcı ile çırpın.
  2. Yumurtayı ekleyip çırpmay adevam edin.
  3. Nişastayı, karbonatı, kabartma tozunu, kakaoyu, tuzu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
  4. Unu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  5. Son olarak çikolatayı döküp karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  6. Buzdolabından çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  7. Hafif yassılaştırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  8. Üzerlerine bonibonlardan yerleştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkardıktan sonra bardağın alt kısmıyla hafifçe bastırın ve 10 dakika daha pişirin.
  11. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet