Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran çikolatalı fındıklı kurabiye tarifi
Çayın, kahvenin yanında bayılarak yiyeceğiniz bir kurabiye tarifi öğrenmek ister misiniz? Butik pastanelerin vitrinini süsleyen bu kurabiyenin lezzeti misafirlerinizin de başını döndürecek.
Beş çaylarınıza gözü kapalı deneyeceğiniz bir kurabiye tarifi vereceğiz. Kapış kapış yeme garantili bu tarifin detayları ise şöyle...
FINDIKLI ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gram tuzsuz tereyağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 6.5 çay bardağı un
Üzeri için;
- 2 ye bölünmüş fındık
- 2 adet yumurta beyazı
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
Yapılışı
- Yoğurma kabına tuzsuz tereyağını, yumurta sarısını alıp krema kıvamına gelene kadar elinizle yoğurun. Nişastayı, pudra şekerini ve vanilini ilave edip yoğurmaya devam edin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
- Yağlı kağıt arasında hamuru açıp dilediğiniz şekli verin. Kalıplarınız yoksa çay bardağı ile de kesebilirsiniz.
- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin
- Üzerlerine fırçayla yumurta akı sürün.
- Fındık parçalarından ortasına yerleştirin.
- 170 derece fırında üzeri çok kızarmayacak şekilde pişirin.
- Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- Benmarı usulu erittiğiniz çikolataya batırın.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.