Domates sosundan orjinal domates çorbası nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası...
Kış günlerinde sıcacık çorbalar akşam sofralarının adeta vazgeçilmezidir. Yazın lezzetli domateslerle yaptığımız sosları tezgaha çıkarıp lezzetli bir domates çorbası yapmaya ne dersiniz? Tam ölçülü bu tarif vazgeçilmeziniz olacak. Peki orjinal domates çorbası nasıl yapılır, püf noktası nelerdir?
Domates çorbası deyince aklınıza hemen "ne var bunda" diyip sıradan bir çorba gelmesin. Bu çorbanın lezzeti bildiğiniz domates çorbalarından farklı.
ORJİNAL DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağına yakın domates sosu (4 domates rendesi)
- 1 su bardağı süt (Zorunlu değil)
- 1 defne yaprağı (Zorunlu değil)
- 3 yemek kaşığı kaşar rendesi
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
- Derin bir tancereyi ocağa alın. Sıvı yağı ve unu ekleyip karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Konserve domates sosu ya da buzlukta ki domates sosu hangisini kullanacaksanız ekleyin.
- 3-4 dakika sonra soğuk suyu ilave edin. Bu aşamada blender kullanırsanız tamamen pürüzsüz bir kıvamda çorbanız olur.
- Et suyu varsa çok yakışır ve daha besleyici olur aklınızda olsun.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Fokur fokur kaynayınca 1 defne yaprağı atın.
- Hafif boza kıvamını alınca 1 su bardağı süt ekleyin ve 2 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Defne yaprağını hemen çıkarın.
- Soğutmadan kaselere paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.