En lezzetli erişteli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?
Anadolu'nun pek çok yerinde yapılan bir erişteli yeşil mercimek çorbası; bacaklı çorba, çeneçarpan, sakala çarpan çorbası , dul avrat çorbası, kesme çorbası gibi pek çok isimle bilinir. Bol vitaminli bu çorbayı sofralarınızdan eksik etmeyin.
Yeşil mercimek tam bir protein kaynağıdır. Böreklerde, salatalarda, çorbalarda bol bol tüketmek lazım. Bugün yeşil mercimekle yapılan hem doyurucu hem lezzetli bir çorba tarifimiz var. Deneyenin haftada en az bir kere yaptığı bu çorbanın tarifi ise şöyle...
ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çorba kasesi erişte (ev eriştesi varsa daha güzel olur)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salcası
- 1 tatlı kaşığı biber salcası
- 6 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
YAPILIŞI
- Yeşil mercimekleri yıkayıp bir tencereye alın. Üzeri geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın.
- Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzün.
- Başka bir tencereye haşlanmış mercimeği, 6 su bardağı soğuk suyu ve erişteyi koyup kaynamaya bırakın.
- Tavada yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda soğanlar pembeleşene kadar güzelce kavurun. Tereyağını ekleyin kavurmaya devam edin.
- Ardından salçayı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
- Son olarka baharatları ekleyin ocağın altını kapatın.
- Kaynayan mercimekli karışımdan bir kepçe salçalı soğana ekleyin. Salçalı karışımı mercimekli suya döküp 10-15 dakika daha kaynatın.
- Suyunun kıvamını ayarlayın.
- Tuzunu kontrol edin.
- Ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.