Lezzetli Meze Arayanlara: 2 Farklı Etimekli Muhammara Tarifi
Arap mutfağının meşhur mezesi muhammara, Gaziantep, Hatay başta olmak üzere Türk Mutfağında da oldukça seviliyor. Ana malzemeleri biber, ceviz, ekmek ve zeytinyağı olan bu mezeyi evde yapmak aslında oldukça kolay. Peki taze kapya biberden etimekli muhammara nasıl yapılır, salçalı muhammara nasıl yapılır, tarifi nasıldır?
Bugün vereceğimiz 2 özel tarifle yapacağınız ev usulü muhammara ile sofralarınızı şenlendirin. Sıcacık ekmeğin üzerine süre süre tabağı nasıl bitirdiğinizi hayretle izmeye hazır olun. Kahvaltı dışında et yemeklerinin yanında meze olarak ya da atıştırmalık olarak da ikram edebilirsiniz.
MUHAMMARA TARİFİNİN PÜF NOKTALARI
- Öncelikle tüm malzemeleri aynı anda robotta çekmeyin.
- Ekmeği elinizle ufalayabilirsiniz. Tamamen un haline getirmeyin. Etimek bulamazsanız ev yapımı galeta unu da kullanabilirsiniz.
- Taze biber bulamadığınızda, salça artı közlenmiş biberle de yakın tadı elde edebilirsiniz. Bunun için 2.tarifimizi uygulayın.
- Tuz ve biberi damak tadınıza göre ayarlayın.
- Muhammarayı buzdolabına kapalı bir kapta 2 haftaya kadar bekletebilirsiniz.
TAZE BİBERLE YAPILAN MUHAMMARA TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı ceviz içi
- 5 adet etimek
- Yarım su bardağı pul biber
- 1 adet limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- Tuz
- 2 adet kapya biber ya da acı kırmızı biber
- 1 çay bardağı su
- Pulbiber
YAPILIŞI
- Cevizleri çok un haline getirmeden hafif taneli bir şekilde doğrayın.Robotta çekecekseniz de kontrollü olun.
- Etimekleri hafif iri bir şekidle robottan geçirin. Un halinde olunca hamur gibi oluyor. Ekmek kırıntısı gibi olsun.
- Çekirdekleri çıkarılmış biberi ve kabuğu soyulmuş sarımsağı da rondodan geçirin.
- Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın.
- Üzerini streç filmle kapatıp 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu sayede tadı daha da lezzetlenecektir.
- Üzerine bir kaç tane ceviz yerleştirerek servis edebilirsiniz.
SALÇALI MUHAMMARA TARİFİ
MALZEMELER
- 5 közlenmiş kapya biber
- 8 dilim etimek
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- Pul biber
- Tuz (Salçanın tuzuna göre ayarlayın)
YAPILIŞI
- Rondoya etimekleri koyup, çok un haline gelmeyecek şekilde çekin. Geniş bir kaseye aktarın.
- Cezivi de aynı şekilde çekin.
- Közlenmiş kırmızı biberlerin çekirdeklerini alın, üzerine sarımsağı koyup rondodan geçirin.
- Tüm malzemeleri kasede karıştırın. Hepsi bu
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.