Evde pide ekmek nasıl yapılır? Ustasından tam ölçülü tarifi
Evde ekmek yapmak sanıldığından daha kolay aslında. İşin ustasından aldığımız tarifle pidecilere taş çıkaracak lezzetli pide ekmek yapabilirsiniz. İşte tarifi...
Pide ekmek; 7'den 77'ye hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Genellikle ramazanda çıkan bu pideyi canınız her istediğinde evde yapmak isterseniz bugün milyonlarca kişi tarafından denenmiş bir tarif vereceğiz. Youtube'da tüm ustalık sırlarını paylaşan Sanal Fırın'ın pide ekmeği şimdiye kadar yaptığınız en iyi ekmek olacak garanti veriyoruz.
Tarifimize geçmeden önce bir kaç püf noktası verelim.
- Öncelikle pide hamuru yumuşak olmalı, yoğururken fazla un kullanmayın.
- Tarife harfiyyen uyun. Suyun oda sıcaklığında olması, vur katla tekniğiyle yoğrulması, mayanın en son konulması hususlarını es geçmeyin.
- Ekmeklik buğday unu tercih edin, pastalık unla pide yapmayın.
- Hamurun büyüklüğüne, fırınınızın pişirmesine bağlı olarak pişme süresi değişebilir, kontrollü olun.
Hazırsanız sizi mutfağa alalım...
PİDE EKMEK TARİFİ
MALZEMELER
- 9 su bardağı un
- 3,75 su bardağı su
- Bir yemek kaşığı tuz
- Kibrit kutusu kadar maya
YAPILIŞI
- Tezgaha unu alıp ortasını havuç şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki suyu ortasına boşaltın. 5-6 dakika boyunca vur ve katla tekniğiyle hamuru yoğurun.
- Ardından tuzu ekleyip aynı şekilde 2-3 dakika yoğurmaya devam edin.
- En son mayayı ekleyip yine 12 dakika kadar yoğurun.
- Hafif unladığınız kaba alıp 30 saat dinlendirin.
- Hamuru tezgaha alıp bezelere ayırın.
- Kepek varsa kepeği yoksa unu tezgaha serpip bezeleri yerleştirin. yaklaşık 45 dakika mayalandırın.
- Yumurtayı çırpıp pidelerin üzerine sürün ve tırnak vurup 1 dakika bekletin.
- Tepsiye alıp susam ve çörek otu atın
- 200 derece fırında yaklaşk 15-20 dakika kontrollü pişirin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.