Hazırlayın her an buzlukta hazır olsun! İşte evde tavuk döner yapımı
Sokak lezzetlerinin en sevilenlerinden biridir tavuk döner. Sıkı durun, her an buzluğunuzda hazır olacak enfes bir tavuk döner tarifi vereceğiz bugün. Dürümcülere taş çıkartmaya hazırsanız, işte sosuyla akılları durduran tavuk döner tarifi
Ramazan hazırlıkları başlasın:) Ben şimdiden 2-3 paket hazırladım. Size de fikir olsun diye hemen ustadan aldığım tarifi
EV USULÜ TAVUK DÖNER TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 7 parça kadar kemiksiz tavuk but, bonfile ve tavuk gögsü karışık (Kasaptan rica edin döverek hazırlıyorlar)
- 250 gr kuyruk yağı (Dönerciler bu şekilde aralarına kuyruk yağı yerleştiriyor, inanın pişman olmazsanız. )
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük boy rendelenmiş kuru soğan
EV USULÜ TAVUK DÖNER NASIL YAPILIR?
- Geniş bir karıştırma kabına sıvı yağı ve toz kırmızı biberi alın. 3-4 dakika bekletin ki biberin rengi yağa geçsin. Ardıdnan salçayı, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş soğanı, tuzu, yoğurdu, baharatları ekleyip harmanlayın. Kullanacağımız sos hazır.
- Tavukların mümkünse dövülerek incelmesi önemli. Her bir parçayı sosa güzelce bulayın.
- Streç filmi tezgaha serin. İnceltilmiş soslu tavuk parçaları yerleştirin. Her birinin üzerine kesilmemiş ince ve düz kuyruk yağını yerleştirin.
- Bir ucundan başlayıp rulo yapın.
- Buzluk kokusu olmasın diye tekrar streç filme sarın.
- 4-5 saat sonra çıkarıp incecik dilimleyim.
- Tavada az sıvı yağda soteleyerek kızartın.
Lavaş arasına, ekmek arasına sararak afiyetle yiyin. Yanına soğan piyası, incecik doğranmış domates, maydanoz, patates kızartması ve turşuyla enfes oluyor.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.