Evde tavuk suyu nasıl hazırlanır? Tavuk bulyon nasıl yapılır?
Ev yapımı tavuk suyunun pilavlarınıza, çorbalarınıza kattığı lezzet bambaşkadır. Diyelim ki bütün bir tavuk aldınız ve haşlayacaksınız. Onun suyunu sebzelerle zenginleştirip daha sonra kullanmak üzere suyunu ayırabilirsiniz. Birkaç püf noktasıyla mükemmel tavuk suyu hazırlamak bir hayli kolay. İşte tarifi...
Tavuk suyu yapımı:
Organik tavuk suyu bulabilirseniz çok daha iyi olur baştan söyleyelim:)
Genişçe bir tencereye tavuğu yerleştirilir. Üzerini geçecek kadar su koyun. Sıra tavuk suyunu vitamin deposu haline getirmeye. Üzerine irice doğranmış soğan, havuç, defne yaprağı, tane karabiber ve maydanoz sapı ekleyin. İsterseniz küçük bir parça kereviz sapı ve biraz kişniş de koyulabilir. Bir miktar da tuz eklediniz mi tamamdır. Sonrasında tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını önce yüksek, kaynayınca kısık ateşe getirip tavuklar yumuşayana kadar haşlayın. Organik köy tavuğu normal tavuktan daha geç pişer aklınızda olsun.
Tavuklar kaynarken üzerinde beyaz köpükler oluşacaktır. Onları bir süzgeç yardımıyla alıp ayırın ki tavuk suyunuz daha berrak olsun. Yaklaşık 2 saat sonra tavuk haşlanınca bir kevgir yardımıyla tavuk ve sebzeleri çıkarıp tavuk suyunu ince bir süzgeçten geçirin. Oda ısısında soğuyan tavuk suyunu buzlukta muhafaza etmek istiyorsanız karton bardaklara ya da buzluk poşetlerine paylaştırabilirsiniz.
Yemekleriniz, çorbalarınız ya da pilavlarınızda kullanmalık tavuk suyunuz işte hazır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.