Anne usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbasına ne konur?
Türk mutfağının en sevilen ve en çok tüketilen çorbalarından birisi ile karşınızdayız. Sofranızda ana yemek ne olursa olsun herşeye uyum sağlayacak olan bu lezzet, esnaf lokantalarının da demirbaşı. Evde lokanta usulü ezogelin çorbası yapmak istiyorsanız bu tarifimiz tam da size göre.
İçindeki mercimeği, bulguru ve pirinci ile çok besleyici olan bu çorbayı et ya da tavuk suyu ile daha da lezzetlendirebilirsiniz. Üstelik yapılışı da çok pratik. E hadi o zaman tarife geçelim.
DÜDÜKLÜ TENCEREDE EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı bulgur
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 7 su bardağı sıcak su
- Tuz
YAPILIŞI
- Düdüklü tencereyi ocağa koyun. Tencereye tereyağ ekleyip rendelediğiniz soğanı ve ezmiş olduğunuz sarımsağı kavurun .Soğanların diriliğini kaybetmesi yeterli olacaktır. Çok yakmamaya özen gösterin.
- Kavrulan soğanın üzerine nane, pul biber ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sonrasında iyice yıkadığınız mercimek, pirinç ve bulguru da ekleyin. Dilediğiniz ölçüde tuzu da ekleyip karıştırın
- Kaynar şekilde hazırda bulundurduğunuz sudan 7 bardak su ilave edin.
- Düdüklünün kapağını kapatın ve havası çıktıktan sonra yaklaşık 8 dakika süre tutun. (Bu süre kullandığınız düdüklüye göre farkedecektir. Biz bu süreyi fissler düdüklü için verdik.) Aynı tarifi normal tencerede de yapmak isterseniz pişme süresi 30-40 dakika sürecektir.
- Normal şartlarda ezogelin çorbası taneli olur. Ama isterseniz çok kısa süreli blenderdan geçirebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.