Elma dilim patatese hangi baharatlar konur? Fırında elma dilimi patates yapmanın tüm püf noktaları...

Elma dilim patatese hangi baharatlar konur? Fırında elma dilimi patates yapmanın tüm püf noktaları...
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinin başında patates gelir. Kimisi kızartmasını sever, kimisi haşlamasını, kimisi de fırında elma dilim patates halini. Bugün size fırında kolaylıkla yapabileceğiniz elma dilim patatesi en güzel nasıl yapabilirsiniz onu paylaşacağız.

Patatesin en sağlıklı ve pişirmesi en pratik versiyonu fırında patates. Son dönemlerde oldukça popüler olan elma dilim patates herkes tarafından çok seviliyor. Dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık olan bu tariff kahvaltılarınızda, akşam yemeklerinde garnitür olarak sofralarınıza eşlik ediyor.

Elma dilim patates yapmanın püf noktaları

  • Öncelikle patatesleri güzelce yıkayıp soyun. Şimdi patatesleri kesmekle işe başlayalım. Orta boydaki bir patatesi göz kararı ortadan ikiye kesin.
  • Sonrasında elma dilimlerine benzeyen şekilde dilimlere ayırın. Kişi sayısına göre miktarı arttırabilirsiniz.
  • 6 det orta boy patates e yaklaşık 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabibier, 1 tatlı kaşığı tuz, 1.5 tatlı kaşığı kekik ve 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi güzelce karıştırıp harmanlayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip baharatlı patatesleri güzelce dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede patateslerin üzeri kızarana kadar güzelce pişirin.
  • En güzel hali sıcakken. Hiç soğutmadan servis edin.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet