Aşırı lezzetli ve sağlıklı patlıcanlı ana yemek tarifi

Yapım tarzıyla sizi mest edecek fırında patlıcan kebabı tarifi ile karşınızdayız

Türkiye'de daha çok imambayıldı, karnıyarık yemekleri ve kızartması şeklinde tüketilen patlıcanın kalori değeri 24’dür. 100 gr patlıcanda 1.1 g protein, 2 g yağ, ve 5.5 g karbonhidrat vardır. Vitamin içeriği bakımından ise; 100 gramında 30 IU A vitamini, 0.4 mg B1 vitamini, 0.5 mg B2 vitamini ve 5 mg C vitamini bulunmaktadır.

Bugün sizlere bu sağlıklı sebzeden yapılan süper bir ana yemek tarifi paylaşacağız. İşte fırında patlıcan kebap tarifi

Malzemeler:

  • 10 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur (180 gr)
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz

Bekletmek için;

  • Yarım adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:

Öncelikle 1 adet kuru soğanı rendeleyip 250 gram kıyma ile birlikte homojen bir kıvam alana kadar yoğurun. Ardından üzerine 1 su bardağı ince bulguru ilave edin ve yeniden malzemeler yoğurun. Köfte harcına yarım su bardağı sıvı yağı ilave edin. Ardından yağı içine çekene kadar yoğurun. Üzerine kekik, kırmızı biber, pul biber, kimyon, tuz, 2 tatlı kaşığı salçasını ekleyip malzemeleri karıştırarak yoğurmaya devam edin. Hazır olan köfte harcının üzerini kapatıp patlıcanları hazırlayana kadar buzdolabında dinlendirin. Patlıcanları bol su ile yıkayıp baş kısımlarını kesin.

Bir çatal yardımı ile patlıcanların her birinin üzerine uzun çizikler atın. Derin bir kase içerisine su ile doldurun. Üzerine yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Patlıcanları büyüklüklerine göre 2-3 parçaya bölüp bu su içerisine alın. Sonra sıra ile su içinden çıkarıp bir kaşık yardımı ile iç kısmını çıkarın. İçi boşalan patlıcanları ve içinden çıkardığını içleri su içine yeniden alın. Dinlenen köfte harcını buzdolabından çıkarın. İçi boşalan patlıcanların iç kısımlarını bu köfte harcı ile doldurup tepsi içerisine sıralayın.

Salçalı sosu için, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı salçayı bir kase içerisinde karıştırın. Salça eriyince sosu patlıcanların üzerine gelmeyecek şekilde tepsi içerisine dökün. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Patlıcanların içinden çıkardığınız yumuşak kısımları ile de salata yapılabilir. Bunun için çıkartılan içleri orta irilikte doğrayın. Tavada biraz yağ ile kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet