Sofralarınızı şipşak bu lezzetle süsleyin: Havuç tarator tarifi

Sofralarınızı şipşak bu lezzetle süsleyin: Havuç tarator tarifi
Sofradaki en sevilen lezzetler kuşkusuz mezeler. Bunlar arasında hem yapımı kolay hem de lezzetli bir meze olan havuç tarator yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşmaya geldik.

Evde olan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bir tarif havuç tarator. Az malzemeyle ve pratik bir şekilde hazırlanan bu mezeyi sevmeyen yok. Sarımsağı, cevizi ve süzme yoğurduyla yoğun bir lezzet şöleni haline gelen tarator, hemen her yemeğinizin yanına yakışır. İster beş çayında isterseniz iftarda hazırlayın. Gelelim tarifine ve püf noktalarına…

Havuç tarator için Malzemeler:

  • 2 büyük boy havuç
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Havuç tarator Hazırlanışı:

  1. Havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  2. Tavaya zeytinyağını ve rendelediğiniz havuçları ekleyip güzelce soteleyin. Havuçların rengi biraz dönüp yumuşayınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  3. Süzme yoğurdu su ile ezip pürüzsüz bir kıvama getirin. Çok su eklemeyin ki mezeniz sulanmasın. Bu tarifi normal yoğurtla da yapabilirsiniz ancak size tavsiyemiz süzme yoğurt. Hem kıvamı daha güzel oluyor hem de lezzeti. Tercih sizin.
  4. Sarımsakları ezip yoğurdun içine karıştırın.
  5. Lezzetini katlamak istiyorsanız 1 yemek kaşığı mayonez de ekleyebilirsiniz.
  6. Soğuyan havuçları yoğurda ekleyip güzelce karıştırın ve servis tabağına alın.
  7. Üzerine cevizle ve isterseniz naneyle süsleyin.
  8. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet