Sütsüz yoğurtsuz havuçlu kek nasıl yapılır?

Sütsüz yoğurtsuz havuçlu kek nasıl yapılır?
Çay saatlerinin en çok sevilen keklerindendir havuçlu kek. Özellikle kış aylarında sıkça yapılan bu kekin dokusu, lezzeti efsanedir. İşte Portakal Ağacı'nın meşhur havuçlu kek tarifi, gerekli malzemeleri ve yapılışı...

Evinizi mis gibi kek kokusu sarsın istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.

PORTAKAL AĞACI'NIN MEŞHUR HAVUÇLU KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
  • 1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

PORTAKAL AĞACI'NIN MEŞHUR HAVUÇLU KEKİ NASIL YAPILIR?

  1. Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip mikserle yüksek devirde 5 dakika çırpın.
  2. 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın.
  4. 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.
  5. Kek kalıbını yağlayın.
  6. Harcı kalıbının içine dökün.
  7. Önceden ısıtılmş 175 derece fırında pişirin. (Normal keklere göre daha uzun sürede pişecektir)
  8. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin.
  9. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet