Gerçek haydari nasıl yapılır?
Türk Mutfağında pratik mezelerin en lezzetlerindendir haydari. Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan bu mezenin yapımı oldukça kolay. Peki haydari nasıl yapılır, haydari ile cacığın farkı nedir, haydarinin içerisinde neler yer alır?
Cacıkla karıştırılmasın, haydaride salatalık olmaz ve kıvamı sulu değildir ve tereyağı içerir. Peynir opsiyoneldir dilerseniz ekleyin dilerseniz eklemeyin. Haydariyi yazın halka halka doğradığınız salatalıkların üzerine yerleştirebilir, kışın portakalın kabuğunun içerisinde sunabilirsiniz. Cips sosu olarak da inanılmaz güzel oluyor. Şık sofralarınızın vazgeçilmezi olacak haydarinin tam ölçülü tarifi ise şöyle...
GERÇEK HAYDARİ TARİFİ
MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 dilim beyaz peynir (İsteğe bağlı ama herkes sevmiyor. Eğer ekleyecekseniz çatalla püre haline getirip yoğurtla karıştırın)
- 2 diş sarımsak
- 2 dal dereotu
YAPILIŞI
- Geniş bir kaseye süzme yoğurdu alıp az su ekleyerek krema kıvamına getirin.
- Sarımsak rendesini ve tuzu havanda dövüp yoğurda karıştırın.
- Diğer taraftan tereyağını yakmadan eritin. Naneyi ekleyip nane yağa rengini verince ocağın altını kapatın.
- Naneli sosu yoğurda ekleyerek hızlı hızlı karıştırın.
- Vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Daha sonra servis tabağına alın. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Varsa derotu ile süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.