Hazır yufkadan en güzel ıspanaklı kol böreği nasıl yapılır? Tarifi nasıldır?

Hazır yufkadan en güzel ıspanaklı kol böreği nasıl yapılır? Tarifi nasıldır?
Türk mutfağının en sevilen böreklerinden birisidir ıspanaklı kol böreği. Bugün ne pişirsem diyenlere hazır yufkadan pratik ve kolay ıspanaklı kol böreği tarifi hazırladık. Hem doyurucu hem lezzetli bu böreği mutlaka deneyin!

En sevilen böreklerden olan ıspanaklı börek, günün her saati sofralarımıza eşlik eder. Vereceğimiz tarifte 6 yufka kullandık, tam büyük fırın tepsisi kol böreği çıkıyor. Dilerseniz ölçüleri yarıya indirip de yapabilirsiniz. Böreği hemen pişirmek istemezseniz sardıktan sonra pişirmeden buzluğa koyabilirsiniz. Ya da alternatif olarak pişirdikten sonra soğutup hemen buzluğa koyun, çıkarınca ilk günkü tazeliğini koruyacaktır.

Lafı uzatmayalım, sizi mutfağa alalım! Kokusu tüm mahalleyi saracak, midelerde bayram rüzgarı estirecek bu tarifin hemen yapımına geçelim.

HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

  • 6 adet yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt veya süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;

  • 700 gram ıspanak
  • 1 büyük çorba kasesi kadar peynir
  • 2 orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI

  1. Ispanakları bol suda yıkayıp suyunu süzdürün. İnce ince doğrayın. Geniş bir tavaya sıvı yağını ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Doğradığınız ıspanakları ilave edip ara sıra karıştırarak ıspanakları soteleyin. Ispanaklar suyunu salıp çekecek ve miktar olarak azalacaklardır. Ardından tuzunu, baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatın. Ilıyınca sevdiğiniz peynirlerden bir büyük çorba kasesi kadar ekleyip karıştırın.
  2. Sosu için gerekli tüm malzemeleri çırpın.
  3. Yufkayı tezgaha serin. Hazırladığınız sostan her yerine eşit bir şekilde yayın. 4 yemek kaşığı kadar sos yeterli geliyor. Yufkayı yarım ay şeklinde ikiye katlayın. Geniş kısma ince uzun şerit halinde ıspanaklı harçtan yayıp rulo biçiminde sarın.
  4. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye S şeklinde kıvırarak yerleştirin.
  6. Kalan sosa 1 adet yumurta sarısı ekleyip çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
  7. Susam ya da çörekotu da serpebilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Ortalama 35-40 dakikada pişiyor kontrollü olun)

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet