Tıpkı hazır gibi oluyor! En lezzetli kakaolu cevizli cupcake nasıl yapılır, tarifi nasıldır?
Son zamanlarda kafelerde, doğum günlerinde, butik pastacılarda sıkça gördüğümüz cupcakeler; çoluk çocuk hepimizi cezbediyor. Cupcakeleri evde yapmak aslında hiç zor değil. Bugün sizlere şık sunumu, lezzeti ile çay saatlerinizi taçlandıracak kakaolu cupcake tarifi vereceğiz. Bu tarif o kadar iddaalı ki deneyip tarif defterine yazmayan yok.
Çocuklarınızın gözünden kalpler çıkartacak, pişerken fırının başında bekletecek kakaolu cupkake yapacağız bugün. Tarif oldukça bereketli, yaklaşık 30 adet cupake çıkıyor, dilerseniz ölçüleri yarıya indirip de yapabilirsiniz. Hatta çocuklarınızla keyifli vakit geçirmek için birlikte mutfağa girebilir, sohbet eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz. Hazırsanız evinizi kafeye çevirmeye geliyoruz...
KAKAOLU CEVİZLİ CUPCAKE TARİFİ
MALZEMELER
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı ceviz içi (isteğe bağlı)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.
- Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilini eleyerek karışıma ekleyin.
- En son cevizi ilave edip karıştırın.
- Fırın tepsisine cupcake kalıplarınızı yerleştirin. Hamur dağıtıcınız varsa onla yoksa kepçeyle hamurdan paylaştırın. Kalıpların yarısından biraz fazla hamur koyun, kabarma payını unutmayın. Dilerseniz damla çikolata da ekleyebilirsiniz her birine.
- 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü pişirin.
- Pişen kekler soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.