Ağızda dağılan kakaolu kurabiye nasıl yapılır? İşte en kolay kakaolu kurabiye tarifi

Ağızda dağılan kakaolu kurabiye nasıl yapılır?  İşte  en kolay kakaolu kurabiye tarifi
Bugün çayın yanına ne yapsam diyenlere çatlak kakaolu kurabiye tarifi hazırladık. Oldukça kolay hazırlanan bu kurabiyeler tam süte batırıp batırıp yemelik. İşte garantili tarifi...

Eve hazır bisküvi almak istemeyenlere harika bir alternatif bu kurabiyeler. Özellikle çocuklar bu lezzete bayılıyor. Tepsinin fırından çıkmasıyla bitmesi bir olabilir aman dikkat:) Eğer ıslak kurabiye seviyorsanız 1 su bardağı suya 1 çay bardağı şeker ekleyip kaynatıp soğutun ve sonra kurabiye yapımına başlayın. kurabiyeler fırından çıktıktan 5 dakika sonra her birini, bu soğuk şerbete batırıp çıkarın. İki halide enfes...

KAKAOLU KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

  • 125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

YAPILIŞI

  • Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, pudra şekerini alıp macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip yoğurmaya devam edin.
  • Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan cevizden çok az küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Tam bir fırın tepsisi çıkıyor.
  • 170 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet