Evde lezzetli kestane pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte 2 Farklı Yöntem!

Evde lezzetli kestane pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte 2 Farklı Yöntem!
Lezzetli kestane yemenin püf noktası kestaneyi pişirme yönteminden geçer. Sıcacık sobanın üzerinde pişen kestane tadını evinizde yakalamak hiç de zor değil. Tavada ya da fırında pişireceğiniz kestane ile o çok sevdiğiniz tadı yakalayabilirsiniz.

Kış akşamlarının vazgeçilmez tadıdır kestane. Birçoğumuza çocukluğunu hatırlatan enfes bir lezzet. Bu sevilen lezzeti sofralarınıza yeniden taşımak mümkün. Doğru şekilde pişirdiğiniz zaman kabuğundan kolayca ayrılacak ve yemesi de eziyete dönüşmeyecek. Haydin çayınızı sıcacık demleyin yanına da kestaneleri hazırlayıp kış akşamınızı ziyafete çevirin.

KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?

Kestane eskiden sobalı evlerde soba üzerinde közlenerek pişirilirdi ve tadı tam kebap gibi olurdu. Şimdilerde ise ister fırında isterseniz de tavada yapabilirsiniz. Gelelim püf noktalarına…

  • Kestane alırken çok büyük kestaneler tercih etmeyin. Orta boydaki kestaneler daha lezzetli oluyor.
  • Hangi şekilde pişirecek olursanız olun öncesinde kestaneyi çizmek gerekiyor. Kestanenin bombeli kısmından enine çizik atın. Derin çizik atmak kestanenin daha da iyi pişmesini sağlayacaktır. Kestaneyi çizeyim derken elinizi kesmeyin aman dikkat.
  • Çizdiğiniz kestaneleri tuzlu suda 30 dakika kadar bekletirseniz kabuğundan çok daha kolay ayrıldığını göreceksiniz.
  • Kestaneyi pişirirken süreye dikkat edin ki kurumasın. Bu yüzden pişme sürecinde kontrollü olun.
  • Pişirdiğiniz kestanelerin kabuklarını sıcakken soyun. Soğudukça işiniz zorlaşabilir.

Fırında Kestane nasıl yapılır?

Aldığınız kestaneleri bir kabın içerisinde güzelce yıkayın. Yıkadığınız kestanelere bıçak yardımıyla bombe kısmından enine çizikler atın. Sonra 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Süre sonunda suyunu süzdüğünüz kestaneleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çizdiğiniz çizikler üste gelecek şekilde dizin. Dizerken dikkat edin üst üste gelmesin ve hepsi eşit oranda pişsin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında kontrollü şekilde pişirin. Fırından fırına süre değişmekle beraber ortalama 20 dakikada pişecektir.

Tavada kestane nasıl yapılır?

Kestanelerinizi akan suyun altında yıkayın. Yıkadığınız kestanelerin bombe yerlerinden enine çizik atın ve derin bir kaba koyun. Kabın içine kestanelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde en az 1 saat kadar bekleyin. Sürenin sonunda suyunu süzdüğünüz kestaneleri, Teflon ya da yapışmaz tavanın içerisinde 20 – 25 dakika kadar közleyin.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun !

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet