Kış çayı nasıl yapılır? Ev yapımı kış çayı tarifi
Soğuk kış günlerinde hem içimizi ısıtacak hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirecek tarifler ararız. Bu dönemlerde hazırlayacağımız kış çayları yeni başlayan soğuk algınlığı belirtilerini, öksürüğü daha rahat atlamaya yardımcı olur. Yorgunluğu azaltır ve içindeki pek çok vitamin sayesinde enerji verir. Kış çayları genellikle demleme yöntemiyle hazırlanır. Bizim size sunacağımız tarifte meyveler kullanılacağı için önce kaynatma sonra da demleme yöntemi ile hazırlanacak. Gelelim lezzetli ve vitamin depose kış çayı tarifimize;
Kış çayı için gereken malzemeler:
- 1 adet ayva
- 1 adet elma
- 1 adet limon
- Küçük bir parça kök zencefil
- 1 tutam ıhlamur
Kış çayının hazırlanışı:
Elma ve ayvayı güzelce yıkayarak 4 e bölün. İç kısımlarındaki çekirdekleri temizleyin. Kabuklarını soymanıza gerek yok. Bu meyveleri derin bir tencereye alın. Üzerine limonu 4 e bölerek ekleyin. Kök zencefilin de kabuğunu soyup küçük paralar halinde ekleyin. Tüm bu malzemerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kapağını kapatarak 10 dakika kaynatın. 10 dakikanın sonunda ocağın altını kapatın.
Gelelim demleme kısmına. Yaklaşık 1 dakika geçtikten sonra bir tutam ıhlamuru çayın suyuna ekleyin ve ıhlamurun demlenmesi için 8 – 10 dakika bekleyin ve sağlıklı vitamin depose kış çayınız hazır. Çayınıza tercihen portakal ya da mandalina da ekleyebilirsiniz. Sıcak şekilde günde 3 4 kez tüketmenizi tavsiye ederiz. Şifa olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.