Börekseverlerin Hayran Olduğu Kıymalı Bohça Böreği Nasıl Yapılır?
Su böreği lezzetinde, katları sayılan, lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre! Kime ikram etseniz el açması sanacak. Kıymalı iç harcıyla oldukça besleyici ve doyurucu olan bu börek pişerken, mutfağı saran o muhteşem koku, tüm ev halkını fırının başında bekletebilir bizden söylemesi. Bu böreği sardıktan sonra buzluğa koyup dilediğiniz zaman çıkartabilir, ilk buzu çözüldükten sonra yumurtasını sürüp pişirebilirsiniz. Akşam yemeğine de sabah kahvaltısına da beş çaylarına da kurtarıcı olacaktır.
Mutfağa geçelim mi...
KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ TARİFİ ( 8 adet börek çıkıyor)
MALZEMELER
• 2 adet hazır yufka
Sosu için;
• 1 çay bardağı su
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı sirke (üzüm ya da elma farketmez)
• 2 yemek kaşığı un
İç harcı için;
• 250 gr orta yağlı kıyma
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri içi;
• 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Böreği hazırlamaya iç harcıyla başlayın.Tavayı ocağa alın. Tava ısınınca kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun. Kıyma orta yağlı olduğu için ekstra yağ eklemenize gerek yok. Kıyma kendi suyunu çekip renk değiştirince yemeklik doğradığnız soğanı ekleyip 3-4 dakika kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberini de ekleyip ocağın altını kapatın. Böreğin yapımına başlamak için iç harcın soğuması gerekiyor. Eğer vaktiniz yoksa tavadan başka bir kaba alabilirsiniz.
- Sosu için suyu, sıvı yağı, sirkeyi ve unu bir kasede karıştırın. Boza kıvamında sürülebilir bir kıvamda olması gerekiyor.
- Yufkanın birini tezgaha alın. Fırça yardımıyla hazırladığınız sostan her yerine eşit bir şekilde sürün. Karşılıklı iki kenarını ortaya doğru katlayıp katlanan yerlerin üzerine tekrar sostan sürün. Diğer iki kenarını da aynı şekilde ortay adoğru birleştirin. Kare bir şekil oluşması gerekiyor. Tüm yüzeyi soslandıktan sonra 4 parçaya bölün. 4 adet küçük kare oluşacak. Her bir karenin ortasına hazırladığınız iç harcından koyup bohça gibi kapatın. Birleşme yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.
- Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam ya da çörekotu gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Her fırının pişirme süresi değişeceği için kontrollü olun.
- Fırından çıkan böreklerin ilk sıcaklığı gidince bekletmeden servis edin.
Afiyet Olsun...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.