Anne köftesinin püf noktaları nelerdir? Klasik anne köftesi nasıl yapılır?
Türk mutfağında önemli bir yeri olan köftenin yüzlerce çeşiti vardır. Kadınbudu, kasap köfte, izmir köfte,inegöl köfte ve daha niceleri… Ama hiçbirisi anne köftesinin yerini tutamaz. İşte tam tutan klasik anne köftesi tarifi
Ortalama 20 -25 dakikada hazırlayabileceğiniz bu köftelere özellikle çocuklar bayılacak. Yanına da patates kızartması varsa değmeyin keyfinize. Lafı fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim.
KLASİK ANNE KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
- 500 gr orta yağlı dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı galeta unu (Ev yapımı ekmek kırıntısı varsa o daha da iyi olur:))
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
YAPILIŞI
- Öncelikle soğanı rendeleyip suyunu sıkın, bu suyu kullanmayın.
- Maydanozu ince ince doğrayın.
- Derin bir kapa tüm malzemeleri elinizle 4-5 dakika yoğurun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmak önemli.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ister yuvarlak ister oval şekil verin.
- Üzerini streç filmle kapatı en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Yapışmaz bir tavayı arkalı önlü kızartın.
- Sıcakken bekletmeden servis edin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.