İçinde yok yok! En çok ramazanda pişen yöresel kokina çorbası tarifi
Aksaray mutfağının farklı yemeklerdinden biridir kokina çorbası. Yöresel lezzet severler için bu lezzetli çorbanın tam ölçülü tarifini paylaşıyoruz.
Bu çorba, bölgede özellikle Ramazan'da sıkça yapılıyor. İçerisinde lahana turşusu, bulgur ve kuşbaşı eti olması kulağa garip gelse de oldukça lezzetli oluyor.
KOKİNA ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 200 gr kadar lahana turşusu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 400 gr kuzu kuşbaşı eti
- Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı dolo dolu domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı kadar su
- Tuz, karabiber
KOKİNA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Tencereyi ocağa alın. Kuş başı doğranmış kuzu etini ekleyip hafif renk değiştirene kadar soteleyin.
- Üzerine 3 su bardağı kadar su döküp pişmeye bırakın.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı sıvı yağında soteleyin. Tereyağını ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Haşlanan eti ilave edip 5 dakika daha pişirin.
- İnce ince doğradığınız lahanayı domates salçasını, bulguruda ekleyip karıştırın.
Bulgur, tuz ve karabiberi edin. Suyu ekleyin. - Orta ateşte 15 dakika daha bulgurun pişmesini sağlayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.